hyperhodrosis

Botox dry oksels

“Zijdezachte en droge oksels.”

Ook klaar met overmatig zweten en zweetplekken?

Transpireren is een natuurlijke manier van het lichaam om af te koelen. Als je echter last hebt van overmatig zweten, oftewel hyperhidrosis, dan is dat ontzettend vervelend en kan het je sociale leven flink beïnvloeden. Sommige mensen dragen hierdoor alleen nog maar zwarte of wijde kleding, zodat de zweetplekken niet meer opvallen. Overmatig zweten komt vaak voor onder de oksels, in de handpalmen en onder de voeten. Zowel mannen als vrouwen kunnen last hebben van overmatig zweten.

Er is gelukkig een oplossing, want met botox kunnen we de zweetproductie sterk verminderen. Het blokkeert de werking van de zenuwen die de zweetklieren prikkelen en aanzetten tot transpireren. Bij de Van Rosmalen Kliniek pakken we transpiratie onder de oksels aan met behulp van de botox dry oksels behandeling. Met deze botox behandeling tegen zweten wordt je transpiratieproductie verminderd en voel je je stukken zekerder. Ook als je geen last hebt van overmatige transpiratie maar wel last hebt van vlekken in je kleding, kunnen we de botox dry oksels behandeling inzetten.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Plan dan direct je afspraak!

Plan online je consult in
Overmatig zweten Het probleem

Zweten is een normale lichaamsfunctie, waarmee overmatige warmte aan het lichaam wordt onttrokken: door verdamping van het zweet wordt de huid afgekoeld. Bij sommige mensen is de zweetproductie echter zo hoog, dat ze er echt last van hebben in het dagelijkse leven. Soms moet je zelfs meerdere keren per dag van kleding wisselen. Herkenbaar? Gelukkig valt hier iets tegen te doen met botox.

Botox is een goed en effectief anti-transpiratie middel omdat de zenuwen die de zweetklieren aansturen als het ware worden geblokkeerd, waardoor de zweetproductie stukken minder wordt.

Botox tegen overmatig zweten – Botox dry oksels De behandeling

Voordat je in onze kliniek behandeld wordt, zal er een consult plaatsvinden met één van onze cosmetisch artsen KNMG om te luisteren naar jouw verhaal en te kijken of deze behandeling bij jou past. Als dit zo is, zal de cosmetisch arts je alles over de ingreep vertellen aan de hand van een korte presentatie. Hierbij wordt ingegaan op de ingreep zelf, het herstelproces en het te verwachten resultaat. Ook is hier ruimte voor het stellen van vragen. Daarna kun je een afspraak maken voor de behandeling. Tijdens de behandeling worden er meerdere prikjes in de oksels gezet. De afspraak zal ongeveer een half uur duren. Je hoeft niet bang te zijn voor vervelende bijwerkingen. De behandeling is niet pijnlijk, omdat we de huid van te voren insmeren met een verdovende crème.

Na de botox behandeling tegen overmatig zweten Na de behandeling

Al vrij snel zul je merken dat de zweetproductie in grote mate is verminderd. Je hebt geen last meer van zweetplekken en gele verkleuringen in je kleding en je oksels zijn zijdezacht en droog.
Na verloop van tijd breekt de werkende stof op natuurlijke wijze af, waarna je kunt besluiten de behandeling voort te zetten. Voor mensen die meerdere behandelingen nodig hebben, is elk half jaar een herhalingsbehandeling voldoende om de zweetproductie op een aangenaam niveau te houden.

Resultaat botox behandeling tegen overmatig zweten Het resultaat

Botox tegen zweten vermindert de zweetproductie aanzienlijk en zorgt voor zijdezachte, droge oksels. Nooit meer last van zweetplekken en gele verkleuringen in je kleding. Geen angst meer voor ongemakkelijke situaties: is dat geen fijn vooruitzicht?

90% van de mannen en vrouwen die zich bij ons hebben laten behandelen tegen overmatig zweten in de oksels spreken van een verbeterde kwaliteit van leven.

Prijs Tarieven
Botox®
Vanaf
Botox Dry oksels i.v.m. overmatig zweten
€575,-

Indien nodig volgt er na een botoxbehandeling, een gratis correctie of een touch-up van het behandelde gebied tijdens de controleafspraak na twee weken.

Boek hier makkelijk en snel je afspraak! Maak een afspraak

Leer ons kennen! Over ons
Leer ons kennen!

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een botox behandeling?

Voordat je in onze kliniek behandeld wordt, zal er een consult plaatsvinden met één van onze cosmetisch artsen KNMG om te luisteren naar jouw verhaal en te kijken of deze behandeling bij jou past. Als dit zo is, zal de cosmetisch arts je alles over de ingreep vertellen aan de hand van een korte presentatie. Hierbij wordt ingegaan op de ingreep zelf, het herstelproces en het te verwachten resultaat. Ook is hier ruimte voor het stellen van vragen. Daarna kun je een afspraak maken voor de behandeling. Tijdens de behandeling worden er meerdere prikjes met botox in de huid van de oksels gezet. Hier bevinden zich de zweetklieren. Botox zorgt hier niet voor een spierontspanning maar voor een blokkade van de zweetproductie.

Wanneer kies ik voor deze botox behandeling?

Bij sommige mensen is de zweetproductie erg hoog, waardoor ze er last van hebben in het dagelijkse leven. Soms moet je zelfs meerdere keren per dag van kleding wisselen. Overmatig transpireren is zeer vervelend en kan voor onzekerheid zorgen. Gelukkig kan een behandeling met botox in de oksels en handen een uitkomst bieden.

Is een botox behandeling pijnlijk?

De botox behandeling is niet pijnlijk, omdat we de huid van tevoren wordt verdoofd.

Hoelang duurt een botox behandeling?

De behandeling zal ongeveer een half uur duren. Nadat we je hebben ontvangen in onze kliniek volgt een kort, voorbereidend gesprek om de behandeling nog even door te nemen.

Hoelang duurt het voordat je resultaat merkt?

Botox tegen zweten vermindert de zweetproductie aanzienlijk en zorgt voor zijdezachte, droge oksels. Nooit meer last van zweetplekken en gele verkleuringen in je kleding, geen angst meer voor ongemakkelijke situaties.

Transpireer ik meer op andere plekken wanneer mijn oksels geen vocht meer kwijtraken?

Nee, de relatie tussen je oksels en andere zweetklieren is zo klein, dat het uitschakelen van de zweetklieren in dit gebied niet zal leiden tot meer transpiratie op andere plekken.

Gaat de geur ook weg door deze botox behandeling?

Wanneer je niet zweet, heb je ook geen last van nare geurtjes. Daarnaast is het belangrijk om je oksel te scheren, dit kan ook invloed hebben op de geur van de oksels.

Hoe vaak moet ik deze behandeling tegen overmatig transpireren herhalen?

Dit is verschillend per persoon en de hoeveelheid transpiratie. Over het algemeen raden we 2 keer per jaar aan, maar soms is 1 keer voor de zomer al genoeg.