Terug naar overzicht

Gezichtsmaskers: waarom zo belangrijk?

Naast jouw dagelijkse skincare dag- en nachtroutine, kun je de huid een extra boost geven door gebruik te maken van gezichtsmaskers. Vaak wordt de gezichtsmaskers vergeten in de skincare routine. Om jouw huid meer te laten stralen, te hydrateren en te zuiveren, is dit een onmisbaar onderdeel om specifieke huidbehoeften aan te pakken! Maar welk gezichtsmasker is nou geschikt voor jouw huid? Wij vertellen het je in onze blog!

Belang van gezichtsmaskers

Waaromzijn gezichtsmaskers zo belangrijk in jouw skincare routine? En waarom is het juist in deze tijd zo belangrijk? Je ontdekt het in onze cosmeceuticals maskers met hoge werkzame ingrediënten. Hieronder alvast even kort alle voordelen op een rijtje:

  • Het geeft jouw huidconditie een boost;
  • Het pakt specifieke huidproblemen aan;
  • Het stoomt jouw huid klaar voor de lente- en zomerperiode;
  • Met het vele dragen van mondmaskers, brengt het jouw huid tot rust;
  • Een gezichtsmasker zorgt voor een momentje rust voor jezelf.

SkinCeuticals Hydrating B5 Masque

Het hoog geconcentreerde gezichtsmasker vult de vochtarme en gestreste huid perfect aan. Dit komt door de hoge werkzame concentraties aan hyaluronzuur en vitamine B5 in het masker. Hierdoor voelt jouw huid onmiddellijk zachter en gladder aan. Bovendien bevordert dit maskertje het herstellend vermogen van de huid. Elk huidtype kan verzorgd worden met het Hydrating B5 Masque door het ’s avonds op een gereinigde huid aan te brengen.

SkinCeuticals Phyto Corrective Masque

Dit intensief kalmerende masker bevat hoog geconcentreerde plantaardige extracten, hyaluronzuur en kalmerende dipeptide, die de huid verzachten en aanvullen. Reageert jouw huid overgevoelig op warmte en ziet de huid er rood uit? Dan biedt het Phyto Corrective Masque van SkinCeuticals uitkomst door zijn kalmerende werking. Het masker kan toegepast worden op elk huidtype, maar specifiek voor een reactieve huidconditie.

Universkin Nexultra O cleanser in combinatie met Universkin Nexultra H

De Nexultra O reinigingsolie is op basis van pure olijfolie. Pure olijfolie werkt reinigend, verzorgend en hydraterend. In combinatie met de Nexultra H kun je thuis een heerlijk gezichtsmasker creëren. Het Nexultra H product bestaat uit ultra zuiver hyaluronzuur van 1,4%. Dat is één van de hoogste concentraties hyaluronzuur dat zich in producten bevindt. Dit combinatiemasker biedt diepe voeding en kalmering voor elk huidtype.

SkinCeuticals Clarifying Clay Masque

Het Clarifying Clay Masque van SkinCeuticals bevat een combinatie van kaolien en bentoniet, plantaardige extracten en mineralen om de huid te kalmeren. Bovendien bevat het ook een hydroxy zuurmengsel, bestaande uit glycolzuur, wijnsteenzuur, citroenzuur en appelzuur, dat zorgt voor exfoliatie van de huid. De poriën worden door dit masker diep gereinigd en overtollig vet en onzuiverheden worden verwijderd. Dit masker is perfect voor een normale huid, vette huid en de gecombineerde huid die neigt tot acnevorming.

Dermaceutic Mask 15

Een unieke formule van glycolzuur, bentoniet en salicylzuur voor een zuivere en egale huid! Deze unieke combinatie van Mask 15 van Dermaceutic zorgt voor een zuivere, frisse huid door oneffenheden te verwijderen en ontstekingen uit te doven. Het heeft een zacht peelende werking, waardoor de huid gestimuleerd wordt tot celvernieuwing. Perfect in te zetten voor een doffe, gemengde, vette acne huid.

Mesoestetic Pure Renewing Mask

Dit intensief zuiverende masker exfolieert de huid en reinigt de poriën om onzuiverheden te voorkomen. Geschikt voor de vette en acnegevoelige huid. De formule combineert de matterende werking van witte klei met regulerende actieve ingrediënten. Deze actieve ingrediënten zijn onder andere salicylzuur, amandelzuur en sodium lepargilaat. Juist deze combinatie van ingrediënten zorgen voor een ontstekingsremmende, anti-bacteriële en talgreducerende werking. Dit resulteert in een schone en frisse huid. Let op: het Mesoestetic Pure Renewin Mask is bij ons alléén in de kliniek in Rotterdam of Nijmegen verkrijgbaar.

HOME Cosmeceuticals Skincare

Dit is het resultaat na twee weken cosmeceuticals!

Laat jouw huid extra stralen

Wil je dat het maskertje nog beter werkt ’s avonds? Exfolieer de huid extra na je reiniging met de Foamer 5, Foamer 15 of Glycolic Renewal Cleanser. Hiermee zorg je ervoor dat de huid toegankelijker is voor de werkstoffen van het masker. Wanneer je het masker afspoelt, breng dan een moisturizer of crème met een exfoliërende werking aan.

Een masker is ideaal om jouw huidconditie te optimaliseren en in schoonheid de dag af te sluiten! Heb jij nog vragen over een passend skincare advies voor jouw huid? Maak dan een afspraak bij één van onze huidtherapeuten of neem contact op met onze kliniek!

07-01-2022
Terug naar overzicht