Terug naar overzicht

Radiesse ® voor de aanmaak van collageen

Tijdens de huidveroudering neemt het aantal collageen- en elastinevezels enorm af. Aangezien de huid voor het grootste gedeelte uit collageenvezels bestaat, resulteert dit in een slappe, dunne en minder elastische huid waar makkelijk lijnen in blijven staan. De afname van collageen wordt beïnvloed door zowel intrinsieke als extrinsieke factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voedingsdeficiënties, fysieke activiteiten, roken, temperatuur/klimaat en UVA daglicht. Wat veel mensen niet weten is dat de filler Radiesse ® de aanmaak van collageen stimuleert!

De aanmaak van collageen

Collageen is verantwoordelijk voor de veerkracht en stevigheid van de huid. Het is een eiwit dat wordt gemaakt door fibroblasten en zorgt voor opvulling van de huid. Fibroblasten zijn dus verantwoordelijk voor de aanmaak van collageen- en elastinevezels en daarmee ook voor de vorming van steunweefsel. Het zijn de belangrijkste cellen in de huid en het bindweefsel en bevinden zich voornamelijk in de lederhuid. Ook spelen fibroblasten een grote rol bij wondgenezing. Bij een wond in de huid zullen fibroblasten zich vermenigvuldigen en zorgen voor opvulling van de wond met nieuw steunweefsel in de vorm van collageen en elastine. Door contractie groeit de huid weer naar elkaar toe. De huid maakt zelf collageen aan, maar helaas wordt dit proces na je 25e levensjaar trager. Wanneer de productie van collageen afneemt, wordt de huid slapper en vertoont daardoor meer lijntjes en rimpels.

Waarvoor dient de filler Radiesse®?

Radiesse® is een van de meest gebruikte fillers en wordt gebruikt om de huidstructuur te verbeteren, fijne rimpels te bestrijden, volume te geven aan bepaalde gebieden of volume te geven op plaatsen waar dit als gevolg van huidveroudering verdwenen is. Deze filler bestaat uit een stof die ook in onze botten zit, genaamd calcium hydroxyapatiet (CaHA). Radiesse® wordt gebruikt om dieper in de huid te injecteren en is daarom geschikt voor het herstellen van volume, een liquid facelift of diepere rimpels op te vullen. Denk hierbij aan mensen die veel zijn afgevallen, een sportersgezicht hebben, last hebben van ingevallen wangen, een teruggetrokken kin, ingevallen slapen of een zwakke kaaklijn. Meestal werkt een minimale hoeveelheid van 3 ml voor kleine gebieden of jonge mensen en 6 tot 9 ml voor het hele wang gebied of meer volume verlies.

Verschil Radiesse® & hyaluronzuur

Radiesse werkt niet op basis van hyaluronzuur, maar op een andere manier. Het bestaat namelijk uit twee verschillende componenten: een gel op waterbasis en kleine bolletjes CaHA. De gel geeft meteen resultaat, waardoor je zonder rimpels de kliniek weer verlaat en onder invloed van CaHA vindt fibroblastvermeerdering plaats. En door een toename van fibroblasten zal ook de hoeveelheid collageen in de huid toenemen. Daardoor wordt de huidstructuur beter en zal je huid mooier worden. Tevens heeft CaHA een regulerend effect, waardoor er verjonging van de huid plaatsvindt. Tot drie maanden na de behandeling werken de gunstige effecten door en houden 9-18 maanden aan.

Effect van huidtherapie in combinatie met een fillerbehandeling met Radiesse

De Confidence Booster GLOW behandelingen zijn een mooi begin om huidveroudering aan te pakken en/of de huid te ondersteunen bij injectables. Niet alleen de filler Radiesse zorgt voor de stimulatie van collageen, ook huidtherapie heeft hierin een aandeel en wordt vaak samen ingezet voor het optimale resultaat. Door het matras van de huid te versterken, wordt het product ondersteund door je eigen huid, waardoor je er langer plezier van hebt. Met de Confidence Booster GLOW behandelingen en dan voornamelijk de Confidence Booster GLOW rejuvenation en GLOW anti-aging behandelingen, wordt er van binnen- naar buiten gewerkt aan het stimuleren van de fibroblasten en zorgt daarmee voor het vormen van collageen, elastine en hyaluronzuur. Voor de hermodellering van de huid, gebruiken wij naar behoefte een combinatie van diepere peelings en/of microneedling met radio frequentie (RF). De Confidence Booster GLOW behandelingen worden ingezet voor het totale gezicht, met een specifieke focus op de probleemzones. Hierdoor werk je doelgericht en efficiënt!

Worstelt jouw innerlijk met je uiterlijk? Blijf er niet mee zitten. Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult met een van onze cosmetisch artsen op één van onze klinieken in Rotterdam of Nijmegen en ontvang een behandelplan op maat. De Van Rosmalen kliniek is NVCG gecertificeerd en onze artsen dragen de beschermde beroepstitel cosmetisch arts KNMG. Zo weet je zeker dat jouw gezicht in goede handen is!

06-01-2022
Terug naar overzicht