Fronslijnen Kraaienpoten Marionetlijnen
Terug naar overzicht

Wat helpt tegen veroudering van mond en lippen?

Een mooie mond is de blikvanger in ons gezicht. Vollere en mooi gevormde lippen geven je een sensuele uitstraling en kunnen ook bijdragen aan een mooiere gezichtsbalans. Nu is niet iedereen gezegend met natuurlijk volle lippen en naarmate je ouder wordt worden je lippen dunner en smaller. Gelukkig kun je met fillers prachtige en natuurlijke resultaten behalen. Onze cosmetisch artsen KNMG behandelen altijd met mate, omdat wij altijd voor een natuurlijk resultaat gaan. Zo kun je bij ons je lippen laten opvullen zonder bang te zijn voor een ‘’duckface’’!

Veroudering van de lippen

Ouderdom is een natuurlijk proces waar iedereen op een gegeven moment mee te maken krijgt. Gelukkig kunnen we dit proces met de juiste verzorging en behandelingen vertragen en zelfs tegengaan.

Gebrek aan vocht in de lippen

Gebrek aan vocht zorgt voor verkleuring van de lippenhuid en veroorzaakt rimpels. Drink daarom voldoende water. En stop met het likken van de lippen want dit zorgt ervoor dat ze uitdrogen. Speeksel bevat spijsverteringsenzymen, die snel verdampen wat resulteert in barstjes en kloven. Gebruik iedere dag een hydraterende lip moisturizer met antioxidanten, zoals de SkinCeuticals AOX Lip Repair. Deze moisturizer hydrateert, beschermt en verzacht de lippen. Daarnaast kun je met hyaluronzuur fillers de lippen van binnenuit hydrateren, waardoor de vochtbalans herstelt en je lippen weer zacht en soepel aanvoelen.

Afnemen van volume in de lippen

Met het ouder worden neemt het volume in de lippen af. De lippen worden dunner en smaller. Volume in de lippen behandelen we met hyaluronzuur fillers, waardoor het gezicht haar oorspronkelijke contouren en frisse uitstraling terugkrijgt.

Rimpels rondom de mond

De hardnekkige rimpels boven de lippen worden in de volksmond barcode of plooirokje genoemd. Ze ontstaan zo rond het veertigste levensjaar, vooral bij rokers of mensen die langdurig en vaak onbeschermd aan zonstraling zijn blootgesteld. Soms is het genetisch bepaald. Rimpels rondom de mond zijn vaak hard en diep. Het is daarom belangrijk om eerst de kwaliteit van de huid te verbeteren met huidtherapiebehandelingen behandelingen, zoals een peeling of microneedling. Deze behandelingen maken je huid weer soepel en veerkrachtig. Vervolgens kun je de diepe lijnen goed behandelen met fillers, waardoor je weer je frissere en jongere uitstraling terugkrijgt.

Marionetlijnen

Afhangende mondhoeken

Veel mensen krijgen door sterke spieractiviteit en elasticiteitverlies last van hangende mondhoeken wat zorgt voor een verdrietige blik. In principe worden afhangende mondhoeken behandelt met botulinetoxine injecties, echter zijn fillers soms ook raadzaam. Hierbij worden de technieken van myomodulation toegepast. Dit is het perfecte samenspel van het versterken en verzwakken van de spieren in ons gezicht met fillers. Lees hier meer over myomudulation tegen afhangende mondhoeken.

Wil jij mooie, gehydrateerde en volle lippen?

Maak vandaag nog een afspraak bij één van onze cosmetisch artsen KNMG om te kijken wat de beste mogelijkheden voor jou zijn.

06-01-2022
Terug naar overzicht