Terug naar overzicht

Wat is een huidtherapeut?

Tot aan de jaren ‘70 kon men met huidproblemen alleen terecht bij een plastisch chirurg of een dermatoloog. Huidtherapie is ontstaan door de inzichten van plastische chirurgen, dermatologen en schoonheidsspecialisten te combineren. Deze kennisgebieden vormen de basis voor een nieuw paramedisch beroep, de huidtherapie.

Wat is een huidtherapeut?

Een huidtherapeut is een specialist op het gebied van paramedische, cosmedische en cosmetische huidzorg. De behandelingen bestaan uit het verbeteren, verzorgen en behouden van de functies van de huid. U kunt hierbij denken aan o.a. het behandelen van oedeem, littekens, acne, overbeharing, pigment en couperose. Gediplomeerd huidtherapeut word je met de vierjarige HBO opleiding Huidtherapie. Het grote verschil met een schoonheidsspecialist is dat een huidtherapeut een paramedicus is die in veel gevallen nauw samenwerkt met een arts.

Kwaliteitswaarborg

De titel huidtherapeut is wettelijk beschermd en geregeld in de wet BIG. De huidtherapeuten van de Van Rosmalen Kliniek zijn aangesloten bij:

– Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). De NVH is een overkoepelende organisatie die de belangen van de huidtherapeuten behartigt en organiseert na- en bijscholing voor leden.

– Dutch Aesthetic Laser Association (DALA). Dit is de enige Nederlandse beroepsvereniging die zich serieus inzet voor de kwaliteit van laser, licht en op energie gebaseerde behandelingen.

– Kwaliteitsregister Paramedici. (KP). Hierin wordt eenmalig geregistreerd of een paramedicus voldoet aan de opleidingseisen van de wet BIG. Vervolgens wordt er elke vijf jaar een registratie gemaakt of een paramedicus beschikt over actuele kennis en ervaring. Wanneer de paramedicus voldoet aan deze eisen, dan zal de geregistreerde paramedicus zijn kwaliteitsregistratie behouden.

Voor welke huidproblemen kun je bij onze huidtherapeuten terecht?

Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van allerlei huidverbeterende behandeling met geavanceerde lasers en peelings .

  • Acne en acne-littekens
  • Huidveroudering
  • Littekens
  • Striae
  • Onzuiverheden
  • Pigment, zoals melasma of zonschade
  • Ouderdomswratjes en steelwratjes
  • Overbeharing
  • Rosacea, couperose, spider naevi en beenvaatjes
  • Verminderde huidkwaliteit zoals; huidverslapping, grove matte huidstructuur en rimpelvorming

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat onze huidtherapeuten voor u kunnen betekenen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult in onze Kliniek Nijmegen of Rotterdam.

05-01-2022
Terug naar overzicht