Kraaienpootjes
Terug naar overzicht

Wat kun je doen aan je kraaienpootjes?

Ondanks dat lachrimpels vaak als een vriendelijk vertoon worden beschouwd, willen veel mensen kraaienpootjes verzachten en lijntjes verminderen. Zeker wanneer ze blijven staan als je niet lacht. Huidveroudering rondom de ogen kan een vermoeide uitstraling geven en daarnaast blijft make-up snel in de lijntjes zitten, waardoor rimpels extra geaccentueerd worden. Herkenbaar? Gelukkig is daar iets aan te doen!

Hoe ontstaan kraaienpootjes?

Kraaienpootjes ontstaan mede wanneer je veel lacht! Als je jong bent zijn deze lachrimpels tijdelijk zichtbaar, alleen zal je merken dat ze op latere leeftijd helaas niet meer verdwijnen. De huid van ons gezicht veroudert over het algemeen sneller, omdat het vaker wordt blootgesteld aan invloeden van buitenaf. Wanneer je jong bent is de huid nog elastisch en worden rimpels en plooien bij het ontspannen van je gezicht weer rechtgetrokken. Halverwege het 20e levensjaar neemt de flexibiliteit van de huid af en wordt de huid slapper, waardoor permanente lachrimpels ontstaan. Huidveroudering heb je deels zelf in de hand, aangezien de huid sneller zal verouderen bij iemand die bijvoorbeeld rookt en veel onbeschermd in de zon zit. Daarnaast heb je ook te maken met genetische factoren.

Wat kan je doen tegen kraaienpootjes?

Voorkomen is beter dan genezen, alleen is niet meer lachen natuurlijk geen optie! Iedereen zal vroeg of laat te maken krijgen met kraaienpootjes. Een gezonde leefstijl en goede huidverzorging kunnen er wel voor zorgen dat je hier pas op latere leeftijd (in mindere mate) last van krijgt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om lachrimpels te verminderen, zo kan je kiezen voor een botox– en/of fillerbehandeling, microneedling, laserbehandelingen en het inzetten van de juiste skincare producten, waardoor jij weer stralend door het leven kan en weer de mooiste versie van jezelf kan zijn.

Botox- en fillers tegen kraaienpootjes

Een Botox® behandeling is een snelle en effectieve manier om kraaienpootjes tegen te gaan en diepe lachrimpels te verzachten. Lachrimpels zorgen voor de mimiek in je gezicht, dus is het heel belangrijk dat er een natuurlijk resultaat wordt behaald en jouw charme niet verloren gaat. Wanneer je lacht ontstaat er een sterke spieractiviteit van de oogkringspier. De kwetsbare huid rondom de ogen zit vast aan de oogkringspier en wordt in plooien gelegd. Wanneer de lijnen blijven staan bij een ontspannen gezicht, kiezen veel mensen er vaak voor om zich te laten behandelen. Bij een Botox® behandeling voor de kraaienpootjes en oogrimpels wordt er met een zeer dunne naald het stofje botuline toxine in de spieren rondom de ogen gespoten, waardoor de spieren tijdelijk ontspannen en de huid rondom de ogen tot rust komt.

Laserbehandelingen en microneedling

Ons collageen neemt af naarmate we ouder worden, wat ervoor zorgt dat de elasticiteit van de huid afneemt en de huid dunner wordt. Door het inzetten van laserbehandelingen kan dit proces vertraagd worden, doordat kleine bloedvaatjes worden gestimuleerd om bindweefsel en collageen aan te maken. Daarnaast is een ander effectief wapen tegen huidveroudering microneedling met RF. Hierbij worden ultradunne naaldjes in de huid gestoken, wat zorgt voor collageenaanmaak en onderhuidse verstrakking. Vaak worden deze behandelingen ingezet voor het gehele gezicht.

Skincare voor de ogen

Door de huid rondom je ogen goed te hydrateren kan je de vertoning van kraaienpootjes langer uitstellen. Hoe soepeler de huid, hoe gemakkelijker de lachrimpels terugspringen naar een gladde huid. Daarom is het belangrijk om te investeren in goede huidverzorgingsproducten (cosmeceuticals) zoals de AOX Eye Gel van SkinCeuticals. Deze gel stimuleert de aanmaak van collageen en corrigeert fijne lijntjes. Ook kan het Intramedics Emmagen serum het verouderingsproces vertragen en zorgen voor een stevige huid rondom de ogen. Bescherm daarnaast ook altijd je huid tegen de zon met de SkinCeuticals Mineral UV Eye Defense.

Ben jij benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult met een van onze cosmetisch artsen en/of huidtherapeuten bij één van onze klinieken in Rotterdam of Nijmegen en laat je adviseren. De Van Rosmalen Kliniek is NVCG gecertificeerd en onze artsen dragen de beschermde beroepstitel cosmetisch arts KNMG. Zo weet je zeker dat jouw gezicht in goede handen is!

06-01-2022
Terug naar overzicht