Terug naar overzicht

De 5 grootste fabels van lip fillers op een rijtje!

Samen met de ogen, is jouw mond een belangrijke blikvanger. De vorm van jouw lippen is genetisch bepaald en naarmate je ouder wordt, verliezen je lippen volume. Een lipfiller behandeling kan daarom een uitkomst bieden voor verschillende redenen, denk hierbij aan het corrigeren van asymmetrie, volume herstellen of toevoegen, lijntjes boven de lip tegengaan of als jij een mooiere verhouding van de lippen wenst. Ondanks dat lip fillers nemen een veelvoorkomende behandeling is, hebben wij gemerkt dat er door de jaren heen een aantal fabels van lip fillers zijn ontstaan. Wij hebben de 5 grootste fabels voor je op een rijtje gezet!

1. Alleen jonge vrouwen ondergaan een lipfiller behandeling

Veel mensen denken dat een lipfiller behandeling alleen wordt ingezet bij jonge vrouwen om de lippen te vergroten. Maar dit zijn fabels! Zoals in de introductie al beschreven staat, worden lip fillers ingezet voor verschillende doeleinden:

Meer volume

De bekendste is natuurlijk het vullen van de lippen voor meer volume. Door goed te kijken naar de natuurlijke vorm van jouw lippen en de contouren hiervan, blijven de verhoudingen van je lippen in proportie. Hierdoor blijft de natuurlijke uitstraling behouden. Ook mannen ondergaan deze behandeling! Zij zijn vaak niet op zoek naar hele volle lippen, maar willen graag iets laten doen aan te dunne of te smalle lippen. Dat geeft namelijk al snel een strenge uitdrukking in het gezicht en kan door een klein beetje vulling worden verholpen.

Niet tevreden met de vorm van de lippen

Natuurlijk kan het ook voorkomen dat je niet tevreden bent over de vorm van jouw lippen. Het komt bijvoorbeeld wel eens voor dat een boven- of onderlip veel groter of kleiner is. Je kunt lip fillers goed inzetten wanneer je asymmetrie van de lip wilt corrigeren of wanneer je een mooiere verhouding van de lippen wenst.

Onderbeet of overbeet optisch herstellen

De stand van de kaak kan zorgen voor een ontevreden of onzeker gevoel over jouw uiterlijk. Een onder- of overbeet heeft te maken met de stand van de kaak. Door middel van injectables in de lippen en kin, plus eventueel botox in de kin of kaak kan een mooi resultaat behaald worden. Hierbij is het doel om het silhouet van je gezicht meer symmetrie te geven, waardoor de stand van de kaak minder opvalt.

Droogte en slappe lippen tegengaan

Rond de leeftijd van 40 neemt de stevigheid in de lippen langzaam af en zul je merken dat de lippen wat slapper en droger aanvoelen. Door middel van de juiste filler behandeling kan het originele volume worden hersteld, waardoor je weer gehydrateerde en stevige lippen krijgt.

Veroudering rondom de mond

Naarmate we ouder worden, ontstaan er vaak rimpels rondom de mond. Dit kan leiden tot een sombere uitstraling, waarbij de lippen wegvallen, rokerslijntjes zijn gevormd en lippenstift in de lijntjes rondom de lippen gaat zitten. Ook zien we dit vaak in combinatie met hangende mondhoeken. Door het volume terug te brengen op de juiste plekken, zorg je voor een frisse en natuurlijke uitstraling.

2. Lipfillers zien er altijd onnatuurlijk uit

Wij krijgen vaak de vraag: “maar ziet iedereen dan dat ik mijn lippen heb laten doen?”. Wij kunnen je geruststellen, want lippen opvullen kan juist heel subtiel en natuurlijk, mits dit de wens is. Het kan ook voorkomen dat het juist de wens is om veel prominentere lippen te verkrijgen middels fillers! Een goede en ervaren arts zal altijd samen met jou de wensen en mogelijkheden bespreken. Het maakt niet uit wat het doeleinde is, lipfillers kun je op elk niveau subtiel aanbrengen. De soort filler die wordt gebruikt, de hoeveelheid, de tijd tussen de behandelingen en de locatie waar de filler wordt gelegd in- en om de lip, zorgt voor het uiteindelijke resultaat. Hierdoor is het eindresultaat bij de Van Rosmalen Kliniek altijd voorspelbaar!

3. Lipfillers zijn permanent

Veel mensen geloven dat bij het vullen van de lippen het effect permanent blijft. Dit zijn echter fabels, aangezien fillers op basis van hyaluronzuur altijd een tijdelijke werking hebben. Permanente fillers zijn zelfs sinds 2015 verboden. Als het effect van een filler behandeling met hyaluronzuur toch niet naar wens blijkt te zijn, is het mogelijk om de tijdelijke filler te laten verwijderen door een behandeling met hyalase. Dit is een zeer veilig middel dat de filler laat oplossen. Echter zullen wij nooit in één keer te veel lip filler gebruiken, waardoor het natuurlijk resultaat behouden blijft.

4. De filler behandeling rekt mijn lippen op, waardoor ze er nooit meer hetzelfde zullen uitzien

Veel mensen zijn bang dat de lippen na een filler behandeling nooit meer de eigen vorm zullen krijgen. Dit zijn fabels! Zoals hierboven genoemd, zijn fillers ontwikkeld op basis van de natuurlijke stof hyaluronzuur en zullen langzaam door het lichaam op natuurlijke wijze worden afgebroken. Wanneer de filler volledig is afgebroken, zullen jouw lippen weer hun eigen vorm aannemen. Dokter Anna legt het in deze video voor je uit.

5. Elke soort lipfiller is hetzelfde

Er bestaan veel soorten fillers en niet elk product doet of reageert hetzelfde in jouw lippen. De producten zijn gericht op verschillende functies, ze kunnen anders aanvoelen en verschillende resultaten bereiken. Wij stemmen de filler daarom altijd af op het doel van de behandeling en aan de hand van de subtiliteit. Onze artsen bespreken in een vrijblijvend consult welke behandeling en methode het beste geschikt is voor jouw lippen om het gewenste resultaat te behalen.

Geen enkele mond is het hetzelfde en daarom is elke behandeling uniek! Ben jij benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult en word de mooiste versie van jezelf!

Mondrimpels filler

Kaken_lippen

Marionetlijnen

Lipfiller afhangende mondhoeken

07-01-2022
Terug naar overzicht