Saxenda_runners face
Terug naar overzicht

In korte tijd veel afvallen; wat heeft dit voor gevolgen in je gezicht?

Volgens cijfers van het CBS blijkt dat van alle volwassenen in Nederland ongeveer 57 procent weleens iets heeft gedaan om af te vallen. Een groot percentage hiervan lukt het uiteindelijk toch niet om die extra kilo’s kwijt te raken door een eetpatroon aan te passen of een sportschema te hanteren. De grootste ergernis bij deze groep mensen is dat het afvallen niet snel genoeg gaat. Tegenwoordig worden er naast de bekende crash diëten of voedingssupplementen ook medicatie ingezet die voor diabetespatiënten worden gebruikt om de bloedsuiker te verlagen. Saxenda®, Mysimba®, Alli®, Orlistat® of Xenical® zijn tegenwoordig naast medicatie voor diabetespatiënten ook bekend als hulpmiddel om snel af te vallen. Sinds 1 april wordt het gebruik van Saxenda® bij mensen die last hebben van overgewicht in sommige gevallen ook vergoed door de zorgverzekeraar. Door deze middelen te injecteren, raak je sneller verzadigd en zul je in een korte periode veel afvallen. Door veel gewichtsverlies in korte tijd, zie je niet alleen veranderingen aan het lichaam, maar ook in het gezicht. Dokter Michèle vertelt je hier meer over in deze blog!

De gevolgen op een rijtje!

Wanneer je snel afvalt, heeft dit invloed op verschillende aspecten van je lichaam, inclusief je gezicht. Deze specifieke veranderingen in het gezicht kunnen variëren afhankelijk van factoren, zoals genetica, leeftijd, hoeveel gewicht je verliest en de snelheid waarmee je dit doet. De meest opvallende aspecten zijn:

Het onderhuidse vetweefsel neemt af: Snel gewichtsverlies zorgt ervoor dat het onderhuids vetweefsel in het gezicht afneemt. Hierdoor zal de huid minder op spanning staan, waardoor je er minder fit uit kunt zien, meer ingevallen, vermoeid of ouder.

Verslapping van de huid: Als je snel afvalt, neemt verslapping in het gezicht sneller toe. Dit is vooral te zien bij de wangen. Je zult merken dat je meer ingevallen wangen krijgt of dat hamsterwangen toenemen. Ook zullen er in het gezicht meer plooien en diepere lijnen zichtbaarder worden, zoals marionetlijnen, een diepe neuslippenplooi of krijg je meer afhangende mondhoeken.

Zichtbare jukbeenderen en kaaklijn: Naarmate het vetweefsel afneemt, kunnen je jukbeenderen en kaaklijn prominenter lijken. In een gevuld gezicht zorgt dit voor mooiere contouren, maar in een leeg gezicht staat het vaak strenger en maakt het ouder.

Donkere kringen en wallen onder de ogen: Snel gewichtsverlies, vooral als dit gepaard gaat met een ongezond eetpatroon of slaapgebrek, kan leiden tot donkere kringen en wallen onder de ogen. Door afname van volume ontstaat er leegte onder de ogen, zichtbaar als wallen.

Rimpels en lijntjes: Een goed gevulde onderhuidse vetlaag, geeft een mooie opspanning van de huid en kan de huid jonger doen laten lijken. Plotseling verlies aan deze stevige laag kan de ware slapte van de oppervlakkige huidlaag verhullen. Lijnen en plooien worden beter zichtbaar.

Aan ieder voordeel zit zijn nadeel zou je dus kunnen concluderen. Toch kunnen de zojuist genoemde gevolgen door een cosmetisch arts worden verholpen met een hybride filler! Maar wat is dat precies en wat zijn de verschillen met een hyaluronzuur filler?

 

Wat is het verschil tussen een hyaluronzuur filler en een hybride filler?

De meeste fillers bestaan uit hyaluronzuur, een molecuul wat van nature in de huid voorkomt. Hyaluronzuur fillers zijn uitermate geschikt om het weefsel te ondersteunen, vooral in de diepere lagen. Denk hierbij aan verzakking en verslapping langs de kaaklijn. Ook wordt een hyaluronzuur filler gebruikt om een tekort aan volume aan te vullen, zoals bijvoorbeeld bij donkere kringen onder de ogen het geval is. Een hybride filler, zoals HArmonyCa® bestaat net als een reguliere filler uit hyaluronzuur, maar in een lager percentage. Daarnaast bestaat het uit een biostimulator, die de eigen aanmaak van het collageen stimuleert. De combinatie van hyaluronzuur en collageen complementeert elkaar en vormt een sterk netwerk. Omdat het percentage hyaluronzuur in de hybridefiller lager is dan in de reguliere filler, zal de hybride filler minder vocht aantrekken. De hybride filler is daardoor beter geschikt om oppervlakkig te plaatsen en geeft geen ‘puffy’ effect aan het gezicht. Een hybride filler kan de onderhuidse vetlaag nabootsen en tegelijkertijd de huidlaag activeren om meer collageen te produceren. Wanneer iemand door snelle gewichtsafname er ingevallen uitziet en de huid slapte vertoond, zetten wij dus de hybride filler in om iemand er weer fit uit te laten zien met een langdurig en natuurlijk resultaat!

FIT - wangen opvullen - Bovenooglidcorrectie

De 6 voordelen van een hybride filler!

Nu we de verschillen tussen een hyaluronzuur filler en een hybride filler weten, kunnen we de voordelen op een rijtje gaan zetten!

  1. Een hybride filler vertraagt het verouderingsproces van de huid – misschien wel het belangrijkste voordeel van allemaal.
  2. Minder kans op een puffy gezicht of een overvuld gezicht, doordat er minder hyaluronzuur in hybride fillers zit.
  3. Veel meer effecten op de huid: meer stevigheid en elasticiteit.
  4. Ideaal geschikt voor de oppervlakkige huidlaag om fijne lijntjes en rimpeltjes te behandelen.
  5. Heel natuurlijk effect doordat de gezichtscontouren niet veranderen.
  6. Effect van collageen stimulatie gaat nog maanden door, waardoor het resultaat heel lang zichtbaar blijft.

Ben jij benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Kom gerust langs op een kosteloos en vrijblijvend consult bij één van onze cosmetisch artsen KNMG en ontvang een persoonlijk Confidence Booster® behandelplan!

 

30-08-2023
Terug naar overzicht