Natuurlijke resultaat lip filler
Terug naar overzicht

Natuurlijk resultaat met lipfillers? Dat kan zeker!

Onze lippen zijn naast de ogen een echte blikvanger. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de ogen en de mond ons als eerste opvallen wanneer wij iemand aankijken. Ook kunnen de lippen een sensuele uitstraling geven, maar ook een jeugdige uitstraling. Niet iedereen heeft van zichzelf volle lippen of de gewenste vorm. Onze genen, leeftijd en etniciteit spelen hier een grote rol in.

Lip filler trend

De laatste tijd zal het je niet zijn ontkomen dat lip fillers een echte trend is geworden. Misschien komen de Russian Lips of de Bow Shape je wel bekend voor doordat deze niet meer weg te denken zijn uit jouw feed. Toch is er veel te doen om deze trend vanwege het vaak onnatuurlijke resultaat. Helaas zien ook wij foto’s voorbij komen, waarbij de lippen met een te grote hoeveelheid of verkeerde type filler zijn behandeld. Hierdoor krijg je als het ware een ‘duckface’.

Maar hoe ontstaat zo’n ‘duckface’? Eigenlijk is dit vrij eenvoudig uit te leggen: in de lippen is er maar beperkte ruimte. Zodra deze ruimte te vol of te veel wordt behandeld met een filler, wordt dit duidelijk zichtbaar. Je kunt het vergelijken met een emmer die vol water zit: als je hier nog een beetje water bij doet, loopt hij over. Dit is ook het geval bij filler. Zodra de lippen zijn gevuld met te veel filler, gaat de filler zich naar andere ongewenste plekken verspreiden. De lippen komen enorm op spanning te staan en er ontstaat een zichtbare rand van filler boven de mond. Ook het type filler is erg bepalend voor het uiteindelijke resultaat van een lip filler behandeling. Een filler die te veel water aantrekt is niet elastisch genoeg. Hierdoor wordt de natuurlijke vorm niet goed behouden en geven de lippen een onnatuurlijke look, oftewel een ‘duckface’.

Natuurlijk resultaat staat voorop

Iedereen bekijkt schoonheid vanuit een eigen perspectief. Bij ons in de kliniek streven wij naar het mooiste en meest natuurlijke resultaat zonder dat het iemand opvalt dat jij behandeld bent. Het zal je omgeving juist opvallen dat je er fris, jeugdig of vrolijk uitziet. Een grote misvatting rond lip fillers is dat een lip filler behandeling alleen zorgt voor (te) veel volume en dit zich uit in de welbekende ‘duckface’. Wat veel mensen niet weten is dat lip fillers bij ons in de kliniek gebruikt worden voor meerdere indicaties. Onze Cosmetisch artsen KNMG kijken naar jouw verbeterwens en kunnen de lippen behandelen voor verschillende doeleinden, waarbij natuurlijk resultaat voorop staat! Zo kan het zijn dat je vollere lippen wilt, je meer wilt richten op de definitie en contour van de lippen, of juist de lippen wilt herstellen van het geen wat verloren is gegaan door het huidverouderingsproces. De artsen bepalen aan de hand van de vastgestelde indicatie welke filler het meest geschikt is om te gebruiken. Voor ieder doel is namelijk een passende filler.

Veroudering lippen

Na ons 25e levensjaar begint het verouderingsproces. Dit wil zeggen dat onze schedel langzamerhand zal krimpen en volumeverlies op gaat spelen in het onderhuidse vetweefsel. Ook onze lippen ontkomen niet aan het verouderingsproces. Doordat de hoeveelheid aan de lichaamseigen stof hyaluronzuur afneemt wordt het volume minder en neemt de hydratatie af. De kleur van de lippen veranderen doordat het aantal vaatjes in de lippen afneemt, waardoor de lippen minder rood worden. De vorm van de lippen zal er ook anders uit komen te zien doordat de cupidoboog en de liplijnen langzaam vervagen. Dit in combinatie met een toenemende lengte van het gebied tussen neus en bovenlip zorgt ervoor dat de bovenlip hierdoor optisch veel langer wordt. Ook het gebied rondom de mond zal zichtbare tekenen van veroudering vertonen doordat de huid rondom de lippen dunner wordt en hierdoor liplijntjes ontstaan. Door de verslapping in dit gebied kan de mond een andere stand aannemen, waardoor je last kunt krijgen van afhangende mondhoeken die een droevige uitstraling veroorzaken. De behandeld arts kan deze indicaties mooi behandelen met een filler die hier het meest geschikt voor is, zodat jouw lippen weer mooi worden hersteld en je een zachtere uitstraling krijgt.

 

PRO Happy GLOW Rejuvenation Liquid facelift

Bij deze klant zijn de lippen en het gebied rondom de mond subtiel behandeld met filler. Op de voor foto is duidelijk te zien, dat de mond een droevige uitstraling geeft in het gezicht. Na de lip filler behandeling, is dit probleem verholpen en heeft deze klant weer een vrolijke en jongere uitstraling.

Kleine aanpassingen maken groot verschil!

Het uiterlijk van de lippen kun je dus op meerdere manier behandelen. Dit hoeft geen rigoureuse verandering te zijn, aangezien je met een kleine hoeveelheid filler al een prachtig resultaat kunt bereiken. Het is vooral belangrijk dat jij samen met de behandeld arts de mogelijkheden afstemt op jouw verbeterwensen in combinatie met een uitgebreide gezichtsanalyse. Dit noemen wij ook wel een holistische aanpak.

“De grootte van je lippen moet overeenkomen met de jukbeenderen en kin, terwijl de breedte van je mond juist betrekking heeft op de breedte van je ogen.”- aldus Cosmetisch arts KNMG Annemarie van Rosmalen. Hiermee wordt nogmaals benadrukt dat iedereen anders is en een op maat gemaakt plan wordt vereist voor het mooiste en meest natuurlijke resultaat. Jouw schoonheid en eigenheid wordt meer naar voren gebracht in de juiste maten. In tegenstelling tot een ‘one-size-fits-all’-benadering, die vaak leidt tot een onnatuurlijk resultaat.

 

Wil jij graag meer informatie over een lip filler behandeling? Kom gerust langs in onze kliniek in Rotterdam of Nijmegen voor een kosteloos en vrijblijvend consult bij onze Cosmetisch artsen KNMG.

24-04-2023
Terug naar overzicht