Hals verslapping
Terug naar overzicht

Wat te doen tegen een verslapte hals

Huidveroudering kunnen we helaas niet stopzetten, hoe graag we dat ook zouden willen. Het gevolg hiervan is dat onze huid begint te verslappen, lijntjes beter zichtbaar worden en contouren verminderen. Tegenwoordig storen steeds meer mensen zich aan een verslapte hals. Maar wat kun je er precies allemaal tegen doen? Wij vertellen het!

Veroudering van de huid in de hals

De hals wordt helaas vaak overgeslagen in de dag- en nacht skincare routine. Als je alleen de huid van het gezicht goed conditioneert, zie je op den duur dat de huid van de hals daarop steeds verder achter gaat lopen. Na ongeveer het 25e levensjaar neemt ook de hoeveelheid collageen af en kunnen de eerste fijne lijntjes en rimpels ontstaan. Indien er geen goede balans meer is tussen de aanmaak en afbraak van collageen, gaat de huid verouderen en tekenen van verslapping vertonen. Tevens wordt de huid dunner. Naarmate we ouder worden, wordt ook lichaamseigen hyaluronzuur afgebroken. Collageen en hyaluronzuur zorgen juist voor stevigheid en volume in de huid. De hals verraadt jouw ware leeftijd…

Zo verzorg je je hals:

Start iedere ochtend met een antioxidant

Een antioxidant zorgt ervoor dat schade aan gezonde huidcellen wordt voorkomen, waardoor huidveroudering wordt vertraagd. Het beschermt je huid tegen UV-straling, luchtvervuiling, ozon en zichtbaar licht van computer schermen, zoals mobiele telefoons en tablets. Voorbeelden van antioxidanten zijn de SkinCeuticals CE Ferulic, Serum 10, Phloretin CF of Dermaceutic C25 serum.

1. Hydratatie zowel dag als nacht

Doordat hyaluronzuur wordt afgebroken, is het belangrijk dat de huid goed gehydrateerd blijft. Als je geen gedehydrateerde huid hebt, is de kans groot dat de huidbarrière niet in tact is. Hierdoor hebben invloeden van buitenaf een grotere kans om de huid binnen te dringen. Breng een rijke crème aan, zoals de SkinCeuticals Triple Lipid Restore 2:4:2 of A.G.E. Interrupter.

2. Exfoliëren

De hals exfoliëren? Jazeker, ook de hals mag je regelmatig exfoliëren. Gebruik dan een exfoliant op basis van glycolzuur. Glycolzuur zorgt ervoor dat de celdeling in de huid gestimuleerd wordt, waardoor oppervlakkige dode huidcellen, maar ook oppervlakkige pigmentvlekjes worden verminderd. De huid wordt frisser en is in staat om producten beter op te nemen die daarna worden aangebracht. Voorbeelden zijn de Dermaceutic Foamer 5 en Foamer 15 en SkinCeuticals Glycolic Renewal Cleanser.

3. Retinol in de wintermaanden

Heeft de huid nog een extra zetje nodig? Dan is een retinol zeer geschikt om vooral nu in de wintermaanden te gebruiken. Retinol zorgt ervoor dat het collageen gestimuleerd wordt. Speciaal voor de hals is er nu de SkinCeuticals Tripeptide-R Neck Repair en de Renophase Retargeting Neck Recovery.

De intensieve aanpak van halsverslapping:

Microneedling (RF), peelings en de Confidence Booster GLOW

We werken al jaren met microneedling, omdat het een doeltreffende manier is om de huid in de diepte te vernieuwen. Rimpels vervagen, doordat de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Ook hebben we microneedling in combinatie met radiogolven dat zorgt voor een nóg mooier resultaat, omdat de intense warmte het collageen extra stimuleert. Veelal combineren we deze behandeltechnieken met peelings. Deze peelings zijn afgestemd op de huidconditie en het doel van de behandeling. De Confidence Booster GLOW combinatiebehandelingen zijn niet alleen voor het gelaat in te zetten, maar ook voor de hals! Heb je last van wat pigmentvlekjes? Dan behandelen we dit ook nog met de IPL-laser tijdens deze combinatiebehandeling.

Pixel laserbehandeling tegen halsverslapping

De Pixel is een ablatieve gefractioneerde laser, die de huid stimuleert om collageen aan te maken. Dit zorgt voor versteviging en verstrakking van de huid, met een jonge en frisse uitstraling als resultaat!

Dallas behandeling voor de hals

Met de Dallas hals behandeling kun je huidverslapping verminderen en hinderlijke lijntjes verzachten. De Dallas behandeling is speciaal ontwikkeld voor het behandelen van lijntjes, rimpels en werkt tegen een hydratatie tekort. Deze behandeling verjongt de huid, vertraagt het verouderingsproces en stimuleert de aanmaak van collageen en elastinevezels. Het resultaat is verbluffend! Minder rimpels en een gladde, glanzende en stralende huid.

Skinbooster behandeling

Wil jij verslapping in je hals tegengaan met hyaluronzuur en daarmee jouw huid hydrateren? Dat kan met een Skinbooster behandeling! Een Skinbooster behandeling zorgt voor een zichtbare huidverbetering, waarbij de huid weer zijn gezonde, mooie glow terugkrijgt. Dit resulteert in een jeugdige en frisse uitstraling! Wij voeren verschillende Skinbooster behandelingen uit voor het gezicht, hals, décolleté en/of handen.

Geen enkele huid is het hetzelfde en elke huidzone heeft andere behoeftes. Ben jij benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult en word de mooiste versie van jezelf!

07-01-2022
Terug naar overzicht