Couperose laserbehandeling

Een egale huid en een fris gezicht

Ben je je rode neus helemaal zat? Heb je genoeg van alle camouflage die je op je rode wangen moet smeren? Krijg je vaak de vraag of je het warm hebt, of denken mensen dat je bloost? De rode kleur ontstaat door rode bloedvaatjes. Hoe meer rode verkleuring in de huid, hoe minder egaal de huid eruitziet. Couperose komt heel veel voor, zowel bij mannen als bij vrouwen. Couperose is ontsierend, maar gelukkig goed te behandelen met laser en/of IPL. Het is niet voor niets één van onze meeste geboekte behandelingen. Wil je graag een mooie, egale huid en een frisse uitstraling? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvend consult en kom meer te weten over onze effectieve couperose laserbehandeling.

Couperose voor en na foto

Couperose voor- en na foto

Couperose

Roodheid in het gelaat kan verschillende oorzaken hebben. Rosacea is daar één van, maar een andere veelvoorkomende oorzaak is couperose. Soms is er sprake van erfelijke belasting, daarnaast kan het verergeren door temperatuurschommelingen, zon, stress, alcohol en medicatie. Het kan al op jonge leeftijd ontstaan en verergert meestal in de loop der jaren. Het komt het meest voor op de neus, wangen en kin, maar ook op de hals en het decolleté.

Couperose behandeling – Harmony Laser

De beste manier om couperose te behandelen is met de Harmony laser. Dat is een zeer uitgebreid en geavanceerd systeem met verschillende behandelmogelijkheden. Het behaalt perfecte resultaten. De rode vaatjes absorberen het licht, een combinatie van laser en IPL, Intense Pulsed Light. Een mooie bijkomstigheid is dat de huid door de verwarming ook verstrakt, de behandeling stimuleert namelijk de collageen aanmaak. Een ander voordeel van deze behandeling ten opzichte van de vaatjes dichtbranden (coaguleren), is dat de kans op pigmentstoornissen vele malen kleiner is. De combinatie van IPL en de  laser zorgt ervoor dat we alle vormen van couperose kunnen behandelen, ook de grote rode vaatjes op de zijkant van de neus en kin. Om zo snel mogelijk van de couperose af te komen moet je huid een natuurlijke kleur hebben. Je mag daarom voor de behandeling niet bruin zijn van de zon, zonnebank of zelfbruinende crèmes. Een volledige gezichtsbehandeling duurt ongeveer 30 minuten. Als de hals en het decolleté ook worden behandeld duurt het ongeveer 60 minuten. In de laser zit een koelsysteem, waardoor de behandeling goed te verdragen is. Het voelt alsof er een elastiekje tegen de huid wordt geschoten. Het is een korte warmtesensatie, maar direct daarna weer weg.

Na de couperose behandeling

De huid kan na afloop rood zijn en warm aanvoelen. Soms zwelt de huid ook een beetje op. Dat is allemaal van tijdelijke aard. Bij het verwijderen van couperose op de neusvleugels en wangen kunnen kleine korstjes ontstaan. Dat is een normaal proces. Ga er niet aan krabben en wacht tot het korstje vanzelf van het gezicht valt. Direct na de behandeling kunnen we de rode huid camoufleren met minerale make-up van Mineralogie. De volgende dag mag je thuis weer je eigen camouflageproducten gebruiken.

De laserbehandeling moet na 3-4 weken worden herhaald. Gemiddeld zijn er 4-6 behandelingen nodig voor het mooiste resultaat. Om de egale huid te behouden raden we daarom aan om jaarlijks terug te komen voor een behandeling op maat.

Egale huid met minder roodheid

Je zult na een aantal weken al resultaat zien, de roodheid is minder en je huid is weer egaler. Na een aantal behandelingen heb je vaak een verbetering van 70%. Afhankelijk de roodheid en de hoeveelheid vaatjes kunnen we je aanraden terug te komen voor een onderhoudsbehandeling.

Couperose voor en na foto’s