Onze Covid-19 richtlijnen en maatregelen

Het landelijke Outbreak Management Team (OMT) en het RIVM hebben groen licht gegeven om op veilige wijze cosmetische behandelingen te hervatten bij strikte naleving van de hiervoor geldende richtlijnen, opgesteld door RIVM- en OMT. Onze cosmetisch artsen KNMG, huidtherapeuten en ondersteunende medewerkers zijn opgeleid om infectiepreventiemaatregelen te begrijpen en in praktijk te brengen. Wij zullen daarom ook al deze beschermende maatregelen en richtlijnen over de handelswijze van artsen en personeelsleden in de kliniek strikt opvolgen en vragen wij ook jou als onze cliënt de nodige maatregelen zorgvuldig na te leven om verdere Covid-19 besmetting te voorkomen. De gezondheid van onze cliënten en medewerkers komt bij ons op nummer 1!

Richtlijnen voor een veilige kliniek ervaring:

 • Wij begroeten elkaar met een glimlach.
 • In de kliniek houden we allemaal 1,5 meter afstand van elkaar.
 • We vragen je de afspraak te verzetten als je hoest, niest, smaak-en reukverlies, keelpijn of koorts hebt. Ook als er iemand in je thuisomgeving is met dergelijke klachten.
 • Om een onderlinge afstand van 1,5 meter te kunnen houden in de wachtkamer en de rest van de kliniek wordt er alleen op afspraak gewerkt. We vragen ook iedereen om zonder gezelschap te komen.
 • Het is wenselijk dat je stipt op tijd bent. Niet te vroeg en niet te laat. Zo voorkomen we dat onze wachtruimtes te druk worden.
 • Toch te vroeg gearriveerd? We vragen je in de auto te wachten, indien dit mogelijk is.
 • Je wordt vriendelijk verzocht je handen te desinfecteren bij binnenkomst.
 • Direct voor aanvang van de behandeling wordt nogmaals de risico-inventarisatie op de klachten doorgenomen, hierbij kan bij twijfel ook je temperatuur worden opgemeten. Bij een vermoede van verhoging kan de afspraak niet doorgaan. Een vervolgafspraak is pas mogelijk als de ziekteverschijnselen niet meer aanwezig zijn.
 • Wij serveren tijdelijk geen koffie en thee om op deze manier een contactoverdracht tussen klanten te voorkomen.

Aanvullende maatregelen in onze kliniek en voor onze medewerkers:

 • Onze behandelaren en ondersteunend personeel zijn opgeleid om infectiepreventiemaatregelen te begrijpen en na te leven.
 • Onze artsen en medewerkers zijn voorzien van beschermingsmiddelen, namelijk mondmaskers, beschermbrillen en handschoenen.
 • Behandelaren dragen handschoenen tijdens elke behandeling. Handschoenen worden direct na de behandeling uitgetrokken en hierna wordt handhygiëne toegepast door het wassen van de handen met zeep en door het gebruik van handalcohol.
 • Onze medewerkers desinfecteren na elke behandeling de deurklinken, bureaus, stoelen, behandelstoelen en dergelijke waar gebruik van is gemaakt.
 • Alleen gezonde behandelaren en ondersteunende medewerkers, zonder klachten van hoesten, neusverkoudheid, keelpijn en/of koorts en zonder andere personen met vergelijkbare klachten in de thuisomgeving, werken in de kliniek. Dit wordt voor aanvang van iedere werkdag uitgevraagd.

Door bovenstaande richtlijnen na te leven zijn we in staat om je op een veilige en verantwoorde wijze te ontvangen en te behandelen.

Wel willen wel nog hierbij vermelden dat dit een onzekere tijd is, waardoor de regelgeving en daardoor ook onze situatie weer kan veranderen. Het RIVM zal voortdurend het aantal besmettingen en opnames op de IC monitoren. Wordt het aantal besmettingen lager, dan zullen de mogelijkheden verruimd worden. Neemt het aantal besmettingen toe, dan zal het kabinet de maatregelen weer versterken. Dit betekent dat de regelgeving zeer regelmatig zal veranderen. Wat vandaag kan, kan morgen misschien niet meer en andersom. Wij zullen je op de hoogte blijven houden van relevante wijzigingen.

We begrijpen dat dit een spannende tijd is, als iets toch niet helemaal duidelijk is of je toch over iets twijfelt, bel of stuur ons gerust een berichtje. We staan voor je klaar! Als je een afspraak had staan die we de afgelopen periode helaas hebben moeten annuleren, dan word je zo spoedig mogelijk door ons gebeld om een nieuwe afspraak in te plannen!

We hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en zien je graag weer snel bij ons terug!

Corona bescherm jezelf en anderen

Zorg goed voor jezelf,
want dan zorg je tegelijkertijd ook goed voor de ander!

– Van Rosmalen Kliniek –