Veelgestelde vragen

Vindt hier de antwoorden op je vragen!

De meeste vragen over fillers, botox en onze verschillen huidtherapieën hebben we hieronder al voor je beantwoord. Kun je het antwoord op je vraag niet vinden of wil je meer weten? Vul dan het vragenformulier in, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk. Je kunt natuurlijk altijd bij ons terecht voor een vrijblijvend consult in onze cosmetische kliniek in Rotterdam, Den Haag of  Nijmegen. Neem hier contact met ons op en we plannen een afspraak voor je in met dokter Annemarie van Rosmalen, dokter Shai Rambaran, dokter Anna Hettinga-Grelack, dokter Michèle Nonahal of één van onze huidtherapeuten.

Boek online je afspraak

Ik heb een vraag over fillers

Wat zijn fillers? Wat zijn fillers?

Fillers, ook wel vullers genoemd, vallen onder de categorie injectables. De meeste fillers zijn op basis van het lichaamseigen hyaluronzuur en zullen altijd weer volledig door je lichaam afgebroken worden. Door hun tijdelijke karakter zal het effect langzaam verminderen.

Wat kunnen fillers voor mij doen? Wat kunnen fillers voor mij doen?

Met fillers kunnen we het volumeverlies in je gezicht corrigeren en rimpels opvullen, waardoor deze vervagen of zelfs verdwijnen. De lijnen in je gezicht worden zachter, er vallen minder schaduwen in je gezicht en je krijgt een jongere, frisse uitstraling.

Wat is het verschil tussen fillers en botox? Wat is het verschil tussen fillers en botox?

Botox en fillers zijn beide injectables gericht op het verbeteren van de huid en de anatomie van het gezicht. Het grootste verschil tussen botox en fillers zit ‘m in het feit dat fillers rimpels, groeven of lijntjes opvullen en Botuline Toxine ervoor zorgt dat je spieren zich ontspannen. Daardoor zullen rimpels verdwijnen of vervagen en gaat je huid er gladder uitzien. Botox zorgt dus niet voor volume, fillers doen dat wel. Ze ‘vullen’ namelijk delen van je gezicht waar je meer volume wenst. Zo kunnen we je lippen opvullen, je jukbeenderen opvullen, je ingevallen slapen opvullen, je wangen opvullen of de hangende huid rondom je ogen opvullen, maar bijvoorbeeld ook acné littekens verwijderen of je neus corrigeren zonder dat er een operatie aan te pas hoeft te komen.

Wat is hyaluronzuur? Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een eiwit dat van nature in ons lichaam voorkomt. Het is onderdeel van onze huid en zorgt voor hydratatie. Tevens is het een hoofdbestanddeel van de vloeistof waardoor onze gewrichten soepel kunnen bewegen en zorgt het onder meer voor processen als wondgenezing en volume.

Moet ik bang zijn voor een onnatuurlijk resultaat? Moet ik bang zijn voor een onnatuurlijk resultaat?

Bij de Van Rosmalen Kliniek gaan we ten alle tijden voor een natuurlijk resultaat. Wij zorgen ervoor dat je een mooiere versie van jezelf wordt, zonder dat je jouw unieke uitstraling verliest. Daarom kijken we goed naar jouw natuurlijke gezichtsvorm. We geven je een eerlijk, persoonlijk advies en stellen samen een behandelplan op.

Is een filler behandeling pijnlijk? Is een filler behandeling pijnlijk?

Onze cliënten ervaren een filler behandeling niet als pijnlijk. In de vloeistof van de filler is verdoving verwerkt, waardoor je eigenlijk alleen kort het eerste prikje voelt. Daarna verdooft het te behandelen gebied. Alleen op zeer gevoelige plaatsen, zoals bijvoorbeeld de lippen, wordt er een extra verdoving toegepast, vergelijkbaar met een tandartsverdoving. Deze is 30 minuten later weer uitgewerkt.

Hoelang duurt een behandeling? Hoelang duurt een behandeling?

In totaal duurt de behandeling ongeveer een half uur.

Ben ik na de behandeling direct weer toonbaar? Ben ik na de behandeling direct weer toonbaar?

Er kan na de behandeling wat roodheid, zwelling of een blauwe verkleuring rond de injectieplaats te zien zijn. Je kunt dit met een beetje make-up camoufleren en verder gaan met je dagelijkse bezigheden.

Hoe lang duurt het voordat een behandeling met fillers zichtbaar is? Hoe lang duurt het voordat een behandeling met fillers zichtbaar is?

Na twee tot drie weken is het resultaat van de behandeling optimaal, maar sommige van onze cliënten merken na een paar dagen al verschil. Dit is afhankelijk van de reactie die het lichaam geeft op de behandeling. Zo kan er zwelling ontstaan, waarbij de hersteltijd verschillend is per persoon.

Hoe lang blijven fillers zitten? Hoe lang blijven fillers zitten?

Een behandeling met fillers geeft tussen de 8 à 24 maanden een mooie correctie, afhankelijk van de soort filler en behandelgebied. Hierna zal het effect langzaam verminderen. We raden je dan ook aan om één keer per jaar terug te komen voor een touch-up.

Zijn er risico's verbonden aan een filler behandeling? Zijn er risico's verbonden aan een filler behandeling?

De fillers die wij gebruiken bij de Van Rosmalen Kliniek zijn uitermate veilig. Bovendien is hyaluronzuur van nature in je lichaam aanwezig, waardoor de kans op een allergische reactie heel klein is. De kans op complicaties is dus vrijwel nihil. We raden je wel aan om in de eerste twee weken na het plaatsen van de filler geen schoonheidsbehandelingen of andere cosmetische behandelingen te ondergaan, anders dan door de kliniek is geadviseerd. Vermijd de eerste vijf dagen liever de felle zon, wees voorzichtig met aanraking van de huid, wacht met make-up tot enkele uren na de behandeling en doe de eerste dag even rustig aan met sporten.

Kan de filler van vorm veranderen, bijvoorbeeld als ik slaap? Kan de filler van vorm veranderen, bijvoorbeeld als ik slaap?

Nee, de fillers die de Van Rosmalen Kliniek gebruikt zijn speciaal ontwikkeld om hun vorm te behouden. Zelfs als er stevig op wordt geduwd.

Zakt mijn gezicht in als de fillers zijn uitgewerkt? Zakt mijn gezicht in als de fillers zijn uitgewerkt?

Door ingroei van het weefsel in de filler, daar waar die geplaatst is, blijft de filler volledig op zijn plek. De zwelling na de behandeling kan wel wat uitzakken, waardoor het lijkt alsof de filler niet op zijn plek is blijven zitten. Zodra dit weggetrokken is zal het resultaat van de filler pas te beoordelen zijn.

Worden mijn rimpels erger zodra de filler is uitgewerkt? Worden mijn rimpels erger zodra de filler is uitgewerkt?

Fillers zijn niet zwaar in de huid, waardoor je huid niet op- of uitrekt. Daarnaast stimuleert de filler collageen, waardoor de huid steviger wordt. Kortom: juist door de filler herstelt je huid en kan deze meer hebben dan voorheen. Als de behandeling met fillers in het gezicht niet wordt herhaald, zal het gezicht langzaam weer haar oude vorm en lijnen aanhouden.

Wat kost een behandeling? Wat kost een behandeling?

Wil je weten wat een behandeling met fillers kost?
Hiervoor verwijzen we je graag naar ons overzicht met tarieven.

Prijslijst
Welke verschillende soorten fillers zijn er en wat doen ze? Welke verschillende soorten fillers zijn er en wat doen ze?

Wat is een Skinbooster? Wat is een Skinbooster?

Kan ik er vermoeid uitzien rondom mijn mond? Kan ik er vermoeid uitzien rondom mijn mond?

Wat zorgt voor een vermoeide oogopslag? Wat zorgt voor een vermoeide oogopslag?

Mag je in je leven meerdere oogcorrecties ondergaan? Mag je in je leven meerdere oogcorrecties ondergaan?

Ja, dit kan zeker! Sterker nog, meerdere behandelingen gedurende de levensjaren wordt soms zelfs aangeraden.

 

Ik ben bang voor naalden, is dit een probleem? Ik ben bang voor naalden, is dit een probleem?

Bij ons in de kliniek is er geen reden om bang te zijn voor naalden.
Je voelt er tijdens de behandelingen namelijk vrij weinig tot niks van! Onze specialisten stellen je graag op je gemak en zullen rustig de behandeling met jou doornemen.

Waarom is het belangrijk om tijdig te beginnen met cosmetische behandelingen? Waarom is het belangrijk om tijdig te beginnen met cosmetische behandelingen?

Fred van Leer geeft hier antwoord op!

Gaat iedereen er hetzelfde uitzien door fillers en botox? Gaat iedereen er hetzelfde uitzien door fillers en botox?

Het antwoord hierop is, nee. Iedereen heeft een uniek gezicht en wij zorgen ervoor dat deze uniekheid blijft.

Krijg ik last van bijwerkingen na een fillerbehandeling? Krijg ik last van bijwerkingen na een fillerbehandeling?

Soms kan je kleine bijwerkingen ondervinden na het behandelen maar dit is heel normaal en tijdelijk van aard.
Dokter Anna licht dit toe.

Waarom is een gezichtsanalyse belangrijk voor een injectable behandeling? Waarom is een gezichtsanalyse belangrijk voor een injectable behandeling?

Fred van Leer deelt zijn ervaringen en bevindingen!

Ik heb een vraag over over botox

Wat is botox? Wat is botox?

Botox®is een geregistreerde merknaam van Allergan Inc., maar inmiddels wordt het in de volksmond voor alle types Botuline Toxine gebruikt. Botuline Toxine is een eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium Botulinum. Het zorgt ervoor dat je spieren tijdelijk ontspannen doordat het de prikkeloverdracht van een zenuw naar een spier blokkeert.

Hoe werkt botox? Hoe werkt botox?

Botox wordt in sterk verdunde vorm geïnjecteerd in de spiertjes die verantwoordelijk zijn voor bijvoorbeeld fronsrimpels, kraaienpootjes en rimpels in je voorhoofd. De spieractiviteit wordt op de behandelde plek tijdelijk minder krachtig. Hierdoor verdwijnen fijne lijnen en vervagen diepe rimpels. Een botox behandeling kan op die manier zelfs rimpelvorming voorkomen. Na verloop van tijd neemt de spieractiviteit weer toe en herstelt de spier volledig.

Wanneer kies ik voor botox? Wanneer kies ik voor botox?

Wil je iets laten doen aan je fronsrimpels, ben je de rimpels in je voorhoofd zat of worden je kraaienpootjes of lachrimpels – hoe charmant ook – nu echt iets te diep? Dan is botox een goede oplossing . Naast cosmetische indicaties is botox ook uitermate geschikt voor medische behandelingen, zoals overmatige transpiratie, spanningshoofdpijn, acne, rosacea en eczeem. Het kan zelfs helpen bij tandenknarsen en klemmende kaken of kiezen.

Is een botox behandeling pijnlijk? Is een botox behandeling pijnlijk?

Botox wordt met een heel fijn naaldje in de huid geïnjecteerd. De meeste mensen omschrijven het als kleine speldenprikjes en ervaren dit niet als pijnlijk.

Hoe voelt botox? Hoe voelt botox?

Hoelang duurt een behandeling? Hoelang duurt een behandeling?

Van begin tot eind duurt een afspraak ongeveer een half uur. De botox behandeling zelf duurt maximaal 10 minuten.

Wat zijn de risico's van een botox behandeling? Wat zijn de risico's van een botox behandeling?

De behandeling met botox is veilig. Toch kan de behandeling in een enkel geval niet helemaal uitpakken zoals de bedoeling is. In deze uitzonderlijke situatie bieden we je een oplossing om het gewenste resultaat alsnog te bereiken. Hier zijn geen kosten aan verbonden, het hoort bij de controleafspraak. Om de risico’s zo klein mogelijk te houden en een natuurlijk resultaat te behouden, kiezen we altijd voor een minimale dosering.

Hoelang duurt het voordat je de resultaat ziet? Hoelang duurt het voordat je de resultaat ziet?

Na één tot twee weken is het resultaat van de behandeling optimaal, maar sommigen merken na een dag al verschil. Na vier weken is het resultaat op zijn mooist.

Hoelang is het resultaat van botox zichtbaar? Hoelang is het resultaat van botox zichtbaar?

De behandeling met botox blijft drie tot vier maanden zichtbaar. Bij jonge mensen kan het soms negen tot twaalf maanden doorwerken. Daarna begint het effect van botox langzaam uit te werken. Door regelmatige behandelingen blijft het resultaat steeds langer zichtbaar.

Ben ik na de behandeling meteen toonbaar? Ben ik na de behandeling meteen toonbaar?

Ja. Kort na de behandeling kan wat roodheid en zwelling ontstaan, of een kleine blauwe plek op de plaats van injectie. Dit kan je bijwerken met wat make-up. Een behandeling met botox laat geen zichtbare bloeduitstortingen of wondjes achter. Wel is het belangrijk om gedurende acht uur na de behandeling geen druk op de geïnjecteerde plek uit te oefenen, om verspreiding te voorkomen.

Wat is microbotox en is dat iets voor mij? Wat is microbotox en is dat iets voor mij?

Microbotox wordt ook wel ‘baby botox’ genoemd. Bij microbotox wordt namelijk een lagere dosering gebruikt. De precieze dosering hangt volledig af van wat er bij jouw gezicht past. Het is bijvoorbeeld geschikt voor het verzachten van de eerste lijntjes op jongere leeftijd, en het voorkomen van permanente rimpels, zoals kraaienpootjes. Microbotox vermindert de diepste rimpels tijdens het lachen en maakt de huid iets gladder als je ontspannen kijkt. Je sprekende lach en natuurlijke uitstraling blijft daardoor behouden, als je niet lacht ziet je huid er gladder en zachter uit. Het is een ideale manier om op jongere leeftijd het verouderingsproces te vertragen en als je wat ouder bent kan microbotox een prachtig resultaat geven in combinatie met fillers, vooral rond de ogen. Microbotox werkt dan wel iets korter dan gewone botox – meestal 2 tot 3 maanden – , maar het zorgt wel voor een heel natuurlijk resultaat

Wat zijn de kosten van een botox behandeling? Wat zijn de kosten van een botox behandeling?

Op onze prijslijst zie je wat de behandeling ongeveer gaat kosten. De exacte prijs hangt echter af van jouw unieke situatie. Daarover vertellen we je meer tijdens een consult over botox in onze injectables kliniek in Nijmegen, Den Haag of Rotterdam.

Prijslijst
Is botox een gif? Is botox een gif?

Kan ik er vermoeid uitzien rondom mijn mond? Kan ik er vermoeid uitzien rondom mijn mond?

Wat zorgt voor een vermoeide oogopslag? Wat zorgt voor een vermoeide oogopslag?

Ik ben bang voor naalden, is dit een probleem? Ik ben bang voor naalden, is dit een probleem?

Bij ons in de kliniek is er geen reden om bang te zijn voor naalden.
Je voelt er tijdens de behandelingen namelijk vrij weinig tot niks van! Onze specialisten stellen je graag op je gemak en zullen rustig de behandeling met jou doornemen.

Waarom is het belangrijk om tijdig te beginnen met cosmetische behandelingen? Waarom moet ik zo vroeg mogelijk beginnen met cosmetische behandelingen?

Fred van Leer geeft hier antwoord op!

Gaat iedereen er hetzelfde uitzien door fillers en botox? Gaat iedereen er hetzelfde uitzien door fillers en botox?

Het antwoord hierop is, nee. Iedereen heeft een uniek gezicht en wij zorgen ervoor dat deze uniekheid blijft.

Waarom is een gezichtsanalyse belangrijk voor een injectable behandeling? Waarom is een gezichtsanalyse belangrijk voor een injectable behandeling?

Fred van Leer deelt zijn ervaringen en bevindingen!

Ik heb een vraag over peelings

Wat is een peeling? Wat is een peeling?

Een peeling is een vorm van exfoliatie waarbij als het ware het bovenste laagje van de huid wordt gepeld (vandaar de naam, peeling). Dat gebeurt met behulp van alpha hydroxy en beta hydroxy zuren. Alpha hydroxy zuur (AHA) is een verzamelnaam voor organische zuren die de exfoliatie van je huid stimuleren en de celcyclus versnellen. Voorbeelden zijn glycolzuur (uit suikerriet), melkzuur, amandelzuur en fruitzuren. Beta hydroxyzuur (BHA) is een verzamelnaam voor een speciaal type organische zuren. In de cosmetische wereld wordt alleen salicylzuur gebruikt. Dit zuur is in tegenstelling tot alpha hydroxyzuren niet water-, maar vetoplosbaar. Dat maakt BHA perfect voor de vette- en probleemhuid. De peelings die je bij de Van Rosmalen Kliniek kunt doen, noemen we chemische peelings of cosmetische peelings.

Hoe werkt een chemische peeling? Hoe werkt een chemische peeling?

Een chemische peeling kan in meerdere lagen van de huid doordringen. Hoe diep de peeling gaat is afhankelijk van jouw wensen en het type peeling dat onze huidtherapeuten je adviseren. Je huid reageert op een peeling door verschillende, natuurlijke reparatiemechanismen in werking te zetten. Dat proces zorgt voor huidvernieuwing, celvernieuwing en huidversteviging.

Wat is het resultaat van een chemische peeling? Wat is het resultaat van een chemische peeling?

Het resultaat van een chemische of cosmetische peeling is een opvallend mooiere huidstructuur. Je krijgt je frisse huidskleur weer terug, pigmentvlekjes, littekens, grove poriën en fijne rimpeltjes verdwijnen, je lederhuid wordt steviger door de aanmaak van collageen en je huid wordt diep gereinigd. Kortom, een geweldige en pijnloze boost voor je huid, die weer zacht en glad aanvoelt. Je krijgt een prachtige, natural glow.

Waarom zou ik een peeling doen? Waarom zou ik een peeling doen?

Peelings zijn geschikt om diverse huidproblemen aan te pakken en een zeer effectieve methode om je huid er weer jong en stralend uit te laten zien. Huidveroudering, pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, zonneschade en acné littekens zijn heel goed met peeling(s) te behandelen. De diepte van de huidlagen waarin de peeling doordringt is afhankelijk van de soort bestanddelen die we gebruiken en jouw specifieke huidprobleem. Onze huidtherapeuten zullen je daar uitgebreid over informeren. Je zult verrast zijn hoeveel resultaat je kunt boeken met deze relatief simpele behandelingen!

Kan ik de peeling combineren met andere behandelingen? Kan ik de peeling combineren met andere behandelingen?

Je kunt een cosmetische peeling bij ons probleemloos combineren met een injectables behandeling of een laser behandeling. Peelings zijn een onderdeel van onze verschillende anti-aging en huidverbeteringsbehandelingen. De combinatie met andere behandelingen zorgt vaak voor een nog mooier resultaat.

Wat voor peelings zijn er? Wat voor peelings zijn er?

Omdat elke huid anders is, kun je bij de Van Rosmalen Kliniek kiezen uit meerdere type peelings met elk een andere werking en intensiteit. Je kunt kiezen voor een oppervlakkige, een medium-diepe of een diepe peeling. Het ligt er maar net aan wat je aan wilt pakken: pigmentvlekken, fijne rimpels, (acné) littekens, actieve acné of puistjes. Waar het op neer komt is dat onze peelings de huidkwaliteit verbeteren door celvernieuwing. De teint egaliseert, de talgproductie komt weer in balans en de huidtextuur verfijnt.

Welke peeling is geschikt voor mij? Welke peeling is geschikt voor mij?

Welke peeling voor jou het meest geschikt is hangt natuurlijk af van jouw wensen en/of specifieke huidprobleem. Misschien wil je iets aanpakken waar je je al jaren aan stoort, misschien kies je puur voor een anti-aging behandeling. Een eenmalige, oppervlakkige peeling of juist een reeks diepe peels? Onze ervaren huidtherapeuten kunnen jou perfect adviseren tijdens een persoonlijke, gratis huidanalyse in de kliniek.

Gaat mijn huid vervellen na de peeling? Gaat mijn huid vervellen na de peeling?

Het ligt eraan welke je peeling je neemt. Bij de sommige peelings zal de huid niet vervellen, maar voelt deze nog wel een paar uur warm en tintelend aan. Bij diepere peelings gaat je huid de dagen erna flink vervellen, maar dat is juist de bedoeling. Het is een teken dat de peeling zijn werk heeft gedaan en je huid zichzelf aan het vernieuwen is.

Hoe verzorg ik mijn huid na een peeling? Hoe verzorg ik mijn huid na een peeling?

Het is belangrijk dat je je huid rust gunt na de behandeling. Vermijd de eerste periode peelende crèmes en scrub creams, vermijd felle zon, massages bij de schoonheidsspecialist en andere schoonheidsbehandelingen. Je ontvangt van onze huidtherapeuten uitgebreide instructies over wat je wel en beter niet kunt doen. Zij kunnen je ook adviseren over de huidverzorgingsproducten die wij gebruiken en verkopen in de kliniek.

Wordt mijn huid dunner na een peeling? Wordt mijn huid dunner na een peeling?

Je zou denken dat je huid dunner wordt nadat de bovenste laag met dode huidcellen eraf is gepeld. Dat is echter maar tijdelijk. Door het natuurlijke herstelproces wordt je bovenste huidlaag na een peeling juist weer dikker, elastischer en gezonder.

Wat is het verschil tussen microdermabrasie en een chemische peeling? Wat is het verschil tussen microdermabrasie en een chemische peeling?

Een chemische peeling is niet te vergelijken met een microdermabrasie behandeling. Bij een microdermabrasie behandeling wordt de bovenste laag van de huid eraf ‘geslepen’. Daarbij worden helaas ook goede celverbindingen verwijderd, wat de huid uiteindelijk dunner maakt. Onze chemische peelings verbreken alleen de verbinding tussen de dode cellen, niet tussen de levende cellen. Het maakt de huid dus niet dunner.

Wat zijn de kosten van een peeling? Wat zijn de kosten van een peeling?

Op onze tarievenlijst zie je precies welke behandelingen we aanbieden en wat deze kosten.

Prijslijst

Ik heb een vraag over de Cosmo Peel Forte

Hoeveel behandelingen zijn nodig voor het gewenste resultaat? Hoeveel behandelingen zijn nodig voor het gewenste resultaat?

Eén behandeling is voldoende; je mag er gemiddeld maar één per jaar ondergaan.

Is mijn huid geschikt? Is mijn huid geschikt?

De Cosmo Peel Forte is voornamelijk geschikt voor de dikkere- en stevige huid. Er zal eerst een consult plaatsvinden met de huidtherapeut om te bepalen of jouw huid geschikt is voor deze behandeling. Ook zal de Cosmo Peel Forte nooit als eerste behandeling ingezet worden.

Cosmo Peel Forte Waarom heb ik specifieke behandelingen of producten nodig voordat ik de Cosmo Peel Forte kan ondergaan?

Bij deze behandeling is een goede voorbereiding van groot belang, op deze manier kan er veilig gewerkt worden en een zo voorspelbaar mogelijk resultaat behaald worden. De Cosmo Peel Forte bevat hoge doseringen werkzame stoffen, het is hierdoor van belang om voorafgaand aan de peeling de huid te laten wennen aan deze stoffen. Dit kan middels huidbehandelingen bij ons in de kliniek en door het gebruik van huidverzorgingsproducten die de volgende actieve ingrediënten bevatten: AHA (fruitzuren), BHA (salicylzuur) of retinol (vitamine A-zuur). De huidtherapeut vertelt je hier alles over tijdens het consult.

Waarom mag ik niet gebruind zijn of zelfbruiner gebruiken voor de behandeling? Waarom mag ik niet gebruind zijn of zelfbruiner gebruiken voor de behandeling?

Het resultaat van de behandeling kan negatief beïnvloed worden wanneer de huid gebruind is door de zon, zonnebank of zelfbruiner. Dit komt door de activatie van de pigmentcellen in de huid. De huidtherapeut kan samen met jou bepalen wanneer het veilig is om de peeling te ondergaan. Wanneer je nog te gebruind bent op de dag van behandeling, zal deze uitgesteld worden.

Hoe lang duurt een Cosmo Peel Forte? Hoe lang duurt een Cosmo Peel Forte?

De behandeling duurt tussen de 45 en 60 minuten.

Kan ik kort na de behandeling de zon in? Kan ik kort na de behandeling de zon in?

De huid is erg gevoelig na de behandeling, er wordt dan ook geadviseerd om de zon te vermijden. Ook is in de eerste periode na de behandeling een het smeren van een zonnebrand verplicht. Gebruik voor de beste bescherming een combinatie van een antioxidant en een zonnebrand. Let op: hyper- of hypopigmentatie (donkere en/of lichte vlekken) kunnen ontstaan bij een zongebruinde huid, een huid die niet beschermd wordt met SPF of sommige geneesmiddelen. De huid kan nog voor langere tijd na de behandeling roze en gevoelig zijn en dient ook dan goed beschermt te blijven worden om de kans op pigmentvlekken te minimaliseren.

Hoe lang duurt het voor ik weer toonbaar ben na de behandeling? Hoe lang duurt het voor ik weer toonbaar ben na de behandeling?

Na de behandeling is de huid rood en gezwollen. De zwelling kan aanhouden tot drie dagen na de behandeling. Na drie tot vier dagen begint de huid te schilferen en ontstaan er bruine vellen. Dit duurt zo’n anderhalve week vanaf de behandeling. Na twee weken zal de schilfering weggetrokken zijn en zul je hier niets meer van zien. Ongeveer twee tot vier weken na de vervelling kun je nog steeds last hebben van roodheid bij warmte, dit is een normale reactie van het herstelproces.

Ik heb een vraag over laser behandelingen

Wat is een laserbehandeling? Wat is een laserbehandeling?

Lasers gebruiken licht op een specifieke golflengte, dat diep in de huid doordringt en minuscule gaatjes in de huid maakt. Bij een laserbehandeling wordt er geen huidlaagje verwijderd, maar het licht van de laser wordt door de vaatjes, de huidcellen en het water in de opperhuid geabsorbeerd.

Welke soort laserbehandelingen zijn er? Welke soort laserbehandelingen zijn er?

Wij werken met verschillende type behandelingen die zich richten op een bepaald doel in de huid. Daarbij kun je denken aan lasers die pigmentvlekken verwijderen, ontsierende, rode adertjes en vaatjes (couperose en rosacae) verwijderen of de huid verstrakken en verjongen. We leggen je graag uit wat onze verschillende lasers voor je kunnen doen. Maak daarvoor een afspraak voor een gratis kennismakingsconsult met één van onze huidtherapeuten in onze kliniek in Rotterdam, Den Haag of Nijmegen.

 

Gratis consult boeken
Waar is een laserbehandeling geschikt voor? Waar is een laserbehandeling geschikt voor?

Onze laserbehandelingen zijn uitermate geschikt voor het aanpakken van:

 • Zichtbare effecten van huidveroudering
 • Pigmentvlekken
 • Lentigo senilis (levervlekken, ouderdomsvlekken)
 • Bruine vlekken
 • Bepaalde moedervlekken
 • Oppervlakkige rimpeltjes
 • Couperose
 • Rode adertjes
 • Rode wangen
 • Putjes of gaatjes
 • Grove poriën of structuuroneffenheden door acné
 • Ongewenste haargroei
Maakt de behandeling mijn huid dunner? Maakt de behandeling mijn huid dunner?

Nee, een laserbehandeling maakt je huid niet dunner. De tint van je huid wordt mooier, alsof je een egale foundation op hebt.

Zijn er risico's verbonden aan de behandeling? Zijn er risico's verbonden aan de behandeling?

De Van Rosmalen Kliniek werkt met verschillende laser- en lichtapparaten die op een gecontroleerde en veilige manier huidproblemen zoals couperose en pigmentvlekken aanpakken. Er zal nooit een blijvende witte plek (hypopigmentatie) ontstaan en de kans op complicaties is er nauwelijks.

Wat is een Smartlipo laser? Wat is een Smartlipo laser?

De Smartlipo laser is hét apparaat voor huidverstrakking. De Smartlipo laser verwarmt het onderhuidse vet met verschillende golflengtes licht, waardoor het vet vloeibaar wordt en makkelijk verwijderd kan worden. Tevens zorgt het voor verstrakking van de huid. Deze gouden combinatie maakt de Smartlipo laser uniek in zijn soort als Lipolaser.

Waarom zou ik kiezen voor een Smartlipo behandeling? Waarom zou ik kiezen voor een Smartlipo behandeling?

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk. Voor het verwijderen van de onderkin, het aanpakken van hamsterwangen en het verstrakken van de kaaklijn gebruiken we de Precision Smartlipo . Ook kunnen we grotere gebieden met vetophopingen en cellulitis behandelen, zoals de billen, dijbenen, buik, love handles en ‘kipfilets’ bij de onderarmen. Voorheen was het niet mogelijk dit soort problemen te verhelpen zonder een ingrijpende operatie, maar dankzij de Smartlipo is het mogelijk met een minimale ingreep en langdurig effecti, zonder bobbels en een ingetrokken huid.

Wat zijn de kosten van een laserbehandeling? Wat zijn de kosten van een laserbehandeling?

Op onze tarievenlijst zie je welke behandelingen we aanbieden en wat deze kosten.

Prijslijst

Ik heb een vraag over microneedling

Wat is microneedling? Wat is microneedling?

Microneedling betekent dat we met een speciaal apparaatje met vibrerende, minuscule naaldjes (de Enterpen) kleine kanaaltjes in de huid maken. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar met het blote oog. Door microneedling komt het natuurlijk herstel van de huid op gang. Diep in de huid krijgen de bindweefselcellen een prikkel om nieuwe bindweefselvezels aan te maken, waardoor de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd.

Waarom kies je voor microneedling? Waarom kies je voor microneedling?

Microneedling verstevigt de huid waardoor rimpels en fijne lijntjes minder zichtbaar worden. Het is dus een doeltreffend middel tegen huidveroudering, maar helpt ook tegen rode adertjes en reliëf dat is ontstaan door acné en littekens. Afhankelijk van het huidprobleem dat jij wilt corrigeren, raden we je aan een kuur met meerdere behandelingen te doen. Het resultaat is zichtbaar na enkele weken, het helingsproces van de huid heeft namelijk tijd nodig.

Is microneedling pijnlijk? Is microneedling pijnlijk?

De behandeling met de Enterpen geeft een licht scherp gevoel, maar is niet vergelijkbaar met het steken van naalden.

Ben ik na de behandeling meteen weer toonbaar? Ben ik na de behandeling meteen weer toonbaar?

Na de behandeling kleurt de huid wat rood, dit is normaal en in ongeveer twee dagen verdwenen. Je huid kan na de behandeling licht schilferen, dit komt omdat er nieuwe cellen worden aangemaakt. Het is belangrijk om na de behandeling directe blootstelling aan UV-straling zoveel mogelijk te beperken.

Wat zijn de kosten van een microneedling behandeling? Wat zijn de kosten van een microneedling behandeling?

Op onze tarievenlijst zie je welke behandelingen we aanbieden en wat deze kosten.

Prijslijst

Ik heb een vraag over cosmeceuticals

Wat zijn cosmeceuticals? Wat zijn cosmeceuticals?

Bij de Van Rosmalen Kliniek werken we uitsluitend met huidverzorgingsproducten van topmerken, zogenaamde cosmeceuticals. Cosmeceuticals zijn huidverzorginsgproducten die specifieke huidproblemen effectiever aanpakken dan de meer gangbare cosmeticaproducten. Een cosmeceutical houdt het midden tussen reguliere crèmes die je in de winkel koopt en crèmes op doktersrecept. De eerste werken voornamelijk in op de bovenste huidlaag, terwijl cosmeceuticals vooral op de diepere huidlagen inwerken. Daardoor pakken zij specifieke huidproblemen effectiever aan.

Hoe weet ik welke cosmeceuticals bij mij passen? Hoe weet ik welke cosmeceuticals bij mij passen?

Twijfel je over welk huidtype je hebt? Dan raden we je aan om contact met ons op te nemen voor een gratis consult in onze kliniek in Rotterdam, Den Haag of Nijmegen. Onze ervaren huidtherapeuten maken daar een analyse van jouw huid en kunnen je perfect adviseren over de producten die bij jou passen. Heb je geen tijd voor een afspraak, dan kunnen we je natuurlijk ook telefonisch of per mail verder helpen.

Waar kan ik cosmeceuticals kopen? Waar kan ik cosmeceuticals kopen?

Je kunt de producten kopen in onze kliniek in Rotterdam, Den Haag of Nijmegen, of online in onze webshop. Ook daar vind je een uitgebreid assortiment van de huidverzorgingsproducten die wij je aanraden ter verbetering van je huid en ter aanvulling op onze behandelingen.

Webshop

Ik heb een vraag over de artsen

Hoe weet je of een cosmetisch arts geschikt is? Hoe weet je of een cosmetisch arts geschikt is?

Wil jij een cosmetische ingreep ondergaan? Controleer dan even via de website van het NVCG of de arts is aangesloten en de titel ‘Cosmetisch arts KNMG’ heeft.  Het NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde) is een erkende wetenschappelijke vereniging met als doel de kwaliteit en voorlichting van cosmetische behandelingen te verbeteren. Zo weet je zeker dat je bij een goed opgeleide arts komt die bekwaam is in het uitvoeren van cosmetische ingrepen.

Is het belangrijk om bij dezelfde cosmetisch arts te blijven? Is het belangrijk om bij dezelfde cosmetisch arts te blijven?

Is het heel erg als je gedurende behandelingen wisselt van cosmetische arts?
Fred van Leer geeft hier antwoord op!