Besenreiser2018-11-16T16:01:36+00:00
Home » Besenreiser

Besenreiser behandelen

Heb je last van blauwe vaatjes op de benen die lijken op blauwe plekken?

Heb je last van blauwe vaatjes op de benen die lijken op blauwe plekken? Vind je het dusdanig ontsierend dat je geen rokken of korte broeken durft te dragen? Mooie, gladde benen willen we natuurlijk allemaal. Besenreiser, de naam voor deze blauwe plekjes, is makkelijk te verwijderen door middel van een laserbehandeling. Kom langs voor een vrijblijvend advies om te zien wat de opties zijn.

Besenreiser zijn kleine, blauwe bloedvaatjes in de benen. Vaak zie je het als een klein netwerk bij elkaar, waardoor het op een blauwe plek lijkt. De oorzaak is meestal erfelijk bepaald, maar er zijn ook externe oorzaken die het kunnen verergeren. Soms heb je alleen paar van deze plekken, maar het is ook mogelijk dat er meerdere grote vaten zichtbaar zijn. Het is dan verstandig om eerst naar een arts te gaan voor flebologisch onderzoek.

De laserbehandeling is volledig veilig, omdat we bij de Van Rosmalen Kliniek alleen met de beste apparatuur werken. Door het licht van de laser ontstaat er veel warmte in het vaatje, waardoor deze verdwijnt. Met de laser kan je heel lokaal behandelen, zonder het omliggende weefsel te beschadigen. De laser bevat een koelsysteem, waardoor de behandeling goed te verdragen is. Echt pijnlijk is het dus niet. Het gevoel is vergelijkbaar met een elastiekje dat tegen de huid wordt geschoten. Het is een korte warmtesensatie die na de pulse direct verdwijnt. Na de behandeling koelen we je huid, waardoor de warmte snel verdwijnt.

Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig om het mooiste resultaat te bereiken. Het is belangrijk dat je huid voor de behandeling niet te gebruind is door de zon, zonnebank of zelfbruinende crème.

Na de behandeling kan de huid wat rood zijn. Dit kan soms een paar dagen tot weken aanhouden. Het lichaam heeft tijd nodig om het vaatje ‘op te ruimen’. Bij de benen heeft dit vaak wat langer de tijd nodig vanwege de doorbloeding. Soms helpt het om een drukkous te dragen.

Het resultaat zijn gladde, egale benen. De besenreiser is verdwenen. Jammer genoeg is het wel mogelijk dat er nieuwe plekjes ontstaan.

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief