Acne komt niet alleen in de pubertijd voor, ook twintigers, dertigers en veertigers kunnen hiermee te maken krijgen. Hoewel het in de pubertijd ook erg vervelend is, kan acne op latere leeftijd een grote psychologische impact op je leven hebben.

Acne op latere leeftijd komt vaak voor tussen de dertig en veertig jaar. Hoewel het merendeel vrouwen betreft, krijgen ook veel mannen hiermee te maken.

Er zijn veel factoren die  acne op latere leeftijd kunnen veroorzaken. Je kunt hierbij denken aan stress, verkeerd gebruik van producten en erfelijkheid. Toch zijn het in veel gevallen de hormonen die voor de overmatige talgproductie van de huid zorgen.  Acne kan zich manifesteren door puistjes en ontstekingen in het gezicht en dan vaak rondom de mond. Bij acne op latere leeftijd zie je vaak meer harde ontstekingen onder huid dan echt oppervlakkige puistjes. Die ontstekingen zorgen ook weer voor meer litteken -en pigmentvorming omdat deze er vaak langere tijd zitten. Acne op latere leeftijd is goed te behandelen met een peeling en de juiste huidverzorging.

Peeling tegen acne

Er zijn diverse peelings die acne helpen voorkomen, genezen of de huid herstellen. Afhankelijk van de conditie van de huid en het stadium van de acne wordt per persoon bekeken welke peeling er geschikt is.  Zo is er de Dermaceutic Milkpeel, welke de dode verhoorning van de huid exfoliëert , waardoor de talgproductie wordt gereguleerd en de eerste aanmaak van pigmentvlekken wordt voorkomen. Wanneer de conditie van de huid bijvoorbeeld erg slecht is kan een reprogrammatiepeeling uitkomst bieden. Deze peeling is geschikt voor een vermoeide of gevoelige huid. Een ideale peeling voor een huid die weinig kan verdragen. De peeling geeft de huid een boost, versterkt de huid en remt de talgproductie.

Ben je nieuwsgierig welke peeling voor jou de juiste is? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsconsult met onze huidtherapeut in onze cosmetisch kliniek Nijmegen of in Rotterdam.

Huidverzorgingsadvies voor acne op latere leeftijd

In de pubertijd is acne gemakkelijker te behandelen dan op latere leeftijd. De huid is vaak dunner, vochtarm en daardoor ook gevoeliger. De huid is daarnaast gevoeliger voor littekens en pigment. Een goede reiniging is het halve werk, gebruik Dermaceutic Foamer 15 voor een milde maar diepe reiniging. Voor de dag adviseren we Renophase Crème L dit is een sterk hydraterende dagverzorging voor de huid op basis van anti-oxidanten voor bescherming van de gepigmenteerde huid. Daarnaast kan je Dermaceutic Mask 15 gebruiken om de talgproductie te stabiliseren. Wil je de acne camoufleren, gebruik dan minerale make-up, dit verzorgt en beschermt de huid èn verstopt de poriën niet.

Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsconsult met onze huidtherapeut in onze cosmetisch kliniek Nijmegen of in Rotterdam.