Terug naar overzicht

Hoe herken je een goede cosmetisch arts?

Wanneer je besluit een cosmetische ingreep te ondergaan rijst meteen de vraag: waar ga ik dit laten doen, is het wel veilig en waar vindt ik een goede cosmetisch arts? Horrorverhalen over onbekwame cosmetisch artsen en mislukte cosmetische ingrepen komen tegenwoordig regelmatig voorbij op televisie.

Erkende en gecertificeerde artsen

Gelukkig is sinds 1 juli 2019 de “cosmetische geneeskunde” erkend als medische discipline in de Nederlandse gezondheidszorg. Hierdoor is de titel ‘cosmetisch arts KNMG’ vanaf heden beschermd. Dit is geweldig nieuws omdat cliënten nu beschermd kunnen worden tegen onbekwame behandelaars. Wanneer je nu een cosmetische ingreep wil ondergaan dan hoef je alleen maar te controleren of een arts de titel heeft. Deze artsen hebben een gedegen opleiding gevolgd en zijn gecertificeerd en bekwaam in het uitvoeren van cosmetische ingrepen. Een geslaagde ingreep begint namelijk bij een geschikte arts.

”Cosmetisch arts KNMG”

Wil jij een cosmetische ingreep ondergaan? Controleer dan even via de website van het NVCG of de arts is aangesloten en de titel ‘Cosmetisch arts KNMG’ heeft.  Het NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde) is een erkende wetenschappelijke vereniging met als doel de kwaliteit en voorlichting van cosmetische behandelingen te verbeteren. Zo weet je zeker dat je bij een goed opgeleide arts komt die bekwaam is in het uitvoeren van cosmetische ingrepen.

Uiteraard zijn Dr. Annemarie van Rosmalen en Dr. Shai Rambaran gecertificeerd als “Cosmetisch arts KNMG”. Daarnaast is Dr. Annemarie van Rosmalen voorzitter van de NVCG onderwijscommissie.

beste cosmetisch arts Annemarie van Rosmalen

 

Cosmetisch arts KNMG Shai

Leer hier Ons team kennen!

06-01-2022
Terug naar overzicht