Terug naar overzicht

Is jouw zelfbeeld in harmonie met je spiegelbeeld?

Mooi van binnen én buiten, dat gaat vaak hand in hand. Een goed zelfbeeld van jezelf hebben, Zie je er fris en jeugdig uit, dan voel je je meestal goed en straal je dat ook uit. Soms klopt jouw spiegelbeeld echter niet met hoe jij je voelt. Als je er moe en wellicht wat ouder uitziet dan je in werkelijkheid bent, terwijl je je prima voelt. Hoe krijg je dan weer dat evenwicht tussen innerlijk en uiterlijk? En je met een brede lach op je gezicht in de spiegel kijkt telkens als je er voorbijloopt. Dat is niet eens heel ingewikkeld want met relatief eenvoudige en veilige cosmetische ingrepen (botulinetoxine injecties en fillers) in combinatie met huidtherapie en de juiste huidverzorgingsproducten voel jij je weer de beste versie van jezelf. In deze blog zullen we dieper ingaan op wat cosmetische ingrepen voor jou en je zelfbeeld kunnen betekenen!

Waarom wachten op de eerste rimpel?

In Nederland vinden steeds meer mensen hun weg naar de cosmetisch arts voor injectable behandelingen. Helaas worden door gebrekkige informatie en stigmatisering soms onnodig drempels opgeworpen. Want waarom zou je genoegen nemen met rimpels als je met botulinetoxine injecties en fillers langer kunt genieten van een natuurlijke, frisse en jeugdige jij?

Echte schoonheid zit niet alleen vanbinnen. Een frisse uitstraling is ook belangrijk voor het zelfbeeld. Ontevreden zijn over je uiterlijk heeft invloed op het zelfvertrouwen en de eigenwaarde. Gelukkig kun je met relatief kleine correctieve ingrepen op maat veel bereiken en direct het verschil maken. Heb je bijvoorbeeld wallen, overhangende oogleden of hangende wenkbrauwen dan zie je er vaak moe uit. Met een ooglidcorrectie en een traangootbehandeling krijg je weer een open en frisse blik en je jeugdige uitstraling terug. Afhangende mondhoeken geven een chagrijnige uitstraling. Door de spieren in deze zone te ontspannen met botulinetoxine injecties voorkom je dat ze beneden trekken. Heb je last van een diepe fronsrimpel? Met een botulinetoxine behandeling wordt de rimpel minder zichtbaar en kijk je weer ontspannen in de spiegel. Cosmetische ingrepen kunnen bijdragen aan een positief zelfbeeld want als je er goed uit ziet dan straal je dit ook uit. De meeste behandelingen zijn vrijwel pijnloos of gebeuren onder lokale verdoving. De hersteltijd is kort en op (soms) een blauw plekje na, zijn er vrijwel geen bijwerkingen.

Ontwikkelingen cosmetische branche

Wil je graag je frisse uitstraling terug of behouden maar twijfel je of durf je niet? Weet dan dat de cosmetische branche de afgelopen jaren een enorme professionaliseringsslag heeft gemaakt. De cosmetisch artsen van gerenommeerde klinieken hebben zich verenigd in de NVCG. Deze beroepsorganisatie heeft een keurmerk voor cosmetische klinieken ontwikkeld en een tweejarige opleiding tot cosmetisch arts opgezet. De onvermoeibare krachten achter de NVCG hebben er ook voor gezorgd dat in 2019 cosmetisch arts een beschermde beroepstitel is geworden. Bekwame artsen dragen de titel cosmetisch arts KNMG.

Ons uiterlijk speelt door social media een grotere rol in ons leven dan vroeger. Blijf echter altijd trouw aan je de sterke punten in je gezicht, want hoe je er uitziet moet overeenkomen met hoe jij je voelt. Ons uitgangspunt is daarom altijd de natuurlijke uitstraling waarbij we overbehandeling vermijden en de mimiek bewaren. Die paar fijne lijntjes zijn immers prima. Wij vinden dat je op iedere leeftijd de beste versie van jezelf kunt zijn door te investeren in een combinatie van behandelingen bij de cosmetisch arts en huidtherapeut en cosmeceuticals voor thuisbehandelingen. Dit zorgt voor het allermooiste resultaat.

Marionetlijn

Nieuwsgierig hoe ook jij de beste versie van jezelf kan worden?

Maak dan snel een afspraak voor een consult en behandelplan op maat. De Van Rosmalen Kliniek gaat voor de totaalaanpak, dus niet alleen voor het bestrijden van een enkele rimpel. Het gaat ons om het accentueren van de mooie features in jouw gezicht. Op naar de mooiste versie van jezelf!

06-01-2022
Terug naar overzicht