HOME Cosmeceuticals Skincare
Terug naar overzicht

Skincare routine voor een vette en onrustige huid

Heb jij last van een vette en onrustige huid en zou jij deze weer in balans willen brengen? Wanneer jij last hebt van een vette huid, heb je vaak ook last van onzuiverheden, zoals puistjes en mee-eters. Maar hoe zorg je ervoor dat de huid in balans komt? Wij vertellen je in deze blog hoe je een vette en onrustige huid effectief aanpakt!

Hoe ontstaat een vette huid?

Een vette huid is een huidconditie, waarbij de talgklieren teveel talg produceren. Hierdoor gaat de huid gedurende de dag vaak meer glimmen. Je huid maakt elke dag talg aan, wat ervoor zorgt dat de huid soepel blijft en beschermt tegen uitdroging. En doorgaans hebben vettige huiden minder snel last van rimpels, dit is dus een winst. Wanneer de huid de grote hoeveelheid talg niet kan verwerken, zorgt dit voor onzuiverheden. Echter kan een glimmende huid of specifiek de T-zone als lastig worden ervaren. Daarnaast kan het ook voor komen dat je sneller last hebt van onzuiverheden. Hoe zorg je er dan voor dat de huid weer in balans komt?

Juiste skincare producten

Door de juiste huidverzorging te gebruiken, zorg je ervoor dat je geen glimmende vette huid krijgt en onzuiverheden beperkt houdt. Het is niet de bedoeling om talg drastisch aan te pakken, want het heeft een functie om de huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Indien er zich teveel dode huidcellen opstapelen, kunnen deze de uitgang van een porie blokkeren. Hierdoor kan de talg geen kant op en zal de huid verstopt raken. Als hierbij de acne bacterie wordt toegevoegd, kan de huid lokaal ontstoken raken, waardoor er een puistje ontstaat. Exfoliëren biedt hierin de uitkomst. Door te exfoliëren, zorg je ervoor dat de talg uit het talgkliertje goed kan afvloeien om zo een moisturizer te zijn voor de huid. Dode huidcellen blokkeren dan de weg niet meer.

We gaan je een aantal handvatten geven met betrekking tot huidverzorging voor een vette huid.

Stap 1 | Reiniging

Om overtollig talg en vuil van de huid te verwijderen is een goede reiniging ’s ochtends en ’s avonds een must. Hierdoor houd je de huid schoon en wordt de kans op het ontstaan van onzuiverheden kleiner. Denk hierbij aan een reiniger, zoals:

Stap 2 | Exfoliëren

Zoals al eerder benoemd, zorgt exfoliatie ervoor dat de kans op het ontstaan van verstoppingen van de huid klein wordt. Glycolzuur zorgt ervoor dat de huid zich gaat vernieuwen en dode huidcellen worden verwijderd. Daarnaast zorgt salicylzuur ervoor dat ontstekingen uitdoven en dat talg wordt opgelost. Heb je een erg vette huid die sterk neigt naar een onzuivere huid, dan past een exfoliant op basis van salicylzuur daar goed bij.

Exfoliant op basis van glycolzuur:


Exfoliant op basis van salicylzuur:


Stap 3 | Antioxidant

Een antioxidant op basis van pure vitamine C zorgt ervoor dat de huid meer weerbaar wordt tegen invloeden van buitenaf. In combinatie met een goede zonbescherming is dit de gouden standaard om na je reiniging de dag mee te beginnen. Voor een onrustige vette huid biedt de nieuwe SkinCeuticals Silymarin CF een uitkomst. Dit product bevat een hoge concentratie aan vitamine C (15%), maar ook silymarin en salicylzuur, welke de kans op het ontstaan van onzuiverheden laat afnemen.

Stap 4 | Moisturizer

Talg dient zelf al als een moisturizer, maar sommige vette huiden produceren wel erg veel talg. Dit wil je het liefst in balans houden en daarom wordt er vaak gedacht dat dit huidtype geen dag- of nachtcrème nodig heeft. Hydrateren is óók voor een vette huid belangrijk. Een vette huid kan namelijk ook vochtarm worden, waardoor het een behoefte heeft aan hydratatie. Hyaluronzuur óf niacinamide zijn erg mooie ingrediënten voor dit huidtype:

  • SkinCeuticals Hydrating B5 is op basis van hyaluronzuur en trekt snel de huid in. Het is tevens een vetvrije emulsie;
  • Universkin Nexultra H is óók op basis van hyaluronzuur, met maar liefst een concentratie van 1,4%!;
  • SkinCeuticals Metacell Renewal B3 is op basis van niacinamide. Niacinamide is een multifunctioneel ingrediënt welke hydrateert, maar ook de talgproductie reguleert;

Stap 5 | Masker

Zo’n 1 a 2 keer per week is het ook heel fijn om een reinigend en verzorgend masker toe te passen. Puur om de huid te verwennen en onzuiverheden op te lossen. De keuze hierbij kan dan vallen op:

Door de juiste balans te hebben in huidverzorging, zorg je ervoor dat de vette glimmende huid plaats maakt voor een optimale huidconditie met een frisse en stralende glow! Vind je het lastig om de geschikte samenstelling aan producten voor jouw huid te kiezen en wil je hierin extra adviezen? Schroom dan niet om met ons contact op te nemen óf plan een consult in bij één van onze huidtherapeuten.

 

Het resultaat van 2 weken juist skincare gebruik:

HOME Cosmeceuticals Skincare

 

07-01-2022
Terug naar overzicht