Terug naar overzicht

De skincare routine van huidtherapeute Silvia

Heb jij altijd al willen weten met welke producten onze huidtherapeute Silvia haar eigen huid verzorgt? Zij deelt in dit interview de geheimen van haar skincare routine. Zo heeft Silvia een pigmentgevoelige huid, waardoor zij als geen ander weet hoe je pigmentvlekken en melasma aanpakt, én hoe je ervoor zorgt dat je huid zo egaal mogelijk blijft. Ook geeft ze je een paar gouden tips voor een stralende huid en het remmen van het verouderingsproces!

Hoe ziet jouw skincare routine er in de ochtend uit?

“Ik begin ’s ochtends met de SkinCeuticals Phloretin CF, een uniek antioxidantserum. Door de hoge concentratie van vitamine C, ferulinezuur en phloretin zorgt dit serum voor meer stevigheid en een egale teint. Mijn hals en decolleté neem ik uiteraard mee in mijn skincare routine; ook deze huid heeft bescherming en verzorging nodig!”

“Daarna gebruik ik de SkinCeuticals Hydrating B5 moisturizer. Dit serum bevat hyaluronzuur en geeft een enorme hydratatieboost. Vervolgens breng ik mijn dagcrème aan. Hiervoor gebruik ik de Mela Lightening Cream van Theraderm. De Mela Lightening Cream is speciaal ontwikkeld voor de pigmentgevoelige huid en melasma. Deze crème; op basis van collageen, hyaluronzuur, tranexaminezuur en drie hoogwaardige typen vitamine C, zorgt voor het onderdrukken van de aanmaak van nieuw pigment en licht pigmentvlekken op.”

Drie typen Vitamine C: beschermen de huid tegen invloeden van buitenaf.
Tranexaminezuur
: gaat de aanmaak van pigment tegen.
Hyaluronzuur: hydrateert de huid intensief.
Collageen: zorgt voor elasticiteit in de huid. In de Confidence Booster GLOW behandelingen worden deze ingrediënten ook in hogere concentraties gebruikt. Zo behalen we op korte termijn goede resultaten op het gebied van pigment en anti-aging.

“Ik sluit mijn ochtendroutine altijd af met de Dermaceutic Tinted Sun Ceutic 50 en een mineraal poeder. De Tinted Sun Ceutic is een SPF 50, die als bescherming dient tegen UV-straling. Wanneer je deze in combinatie met een sterke antioxidant gebruikt, zorgt dit ervoor dat je huid zeven keer minder snel veroudert. Een gouden duo!”

“De Mineralogie Compact SPF Foundation is een 100% minerale poeder. Deze bevat geen irriterende stoffen, parabenen of talk; wat de huid verstopt. Naast dat dit pure product de huid egaliseert, bevat de Mineralogie Foundation SPF 30 voor extra bescherming tegen UV-straling.”

Gebruik je deze producten iedere dag, of wijk je weleens af van je skincare routine?

“Ik ben heel trouw aan mijn skincare routine. Als huidtherapeute weet ik hoe belangrijk een goede verzorging van de huid is, dus deze producten gebruik ik iedere dag. Gedurende het seizoen vervang ik een aantal producten, aangezien mijn huid dan andere behoeften heeft en ik in de winter mijn pigment nog dieper wil aanpakken. Voordat ik deze producten gebruikte, had ik veel meer last van melasma. Ik zie echt dat, hoe langer ik de producten gebruik, des te beter mijn huid wordt!”

Waarom werken juist deze skincare producten goed voor jouw huid?

“Er zijn natuurlijk zo ontzettend veel skincare producten op de markt, dat het lastig kan zijn om te weten welke producten nu echt goed werken. Als huidtherapeute werk ik in de Van Rosmalen Kliniek met cosmeceuticals. Cosmeceuticals vallen onder de categorie producten met actieve werkstoffen die wetenschappelijk zijn getest, en daadwerkelijk de huidfuncties verbeteren of stimuleren. Cosmeceuticals mogen alléén verkocht worden onder toezicht van artsen en/of huidtherapeuten.”

‘Met cosmeceuticals verzorg je niet alleen je huid, je behandelt hem ook echt.’

“De home treatment met deze cosmeceuticals is tevens ook een must ter voorbereiding op de behandelingen. Het zorgt ervoor dat het resultaat van een huidbehandeling langer vast wordt gehouden en biedt daarnaast een betere bescherming voor de huid. De juiste skincare routine kan daarom een enorm verschil maken voor de kwaliteit van de huid.”

En wat is je skincare routine in de avond?

“In de avond verwijder ik eerst mijn make-up met de Gentle Cleanser van SkinCeuticals. Daarna maak ik mijn huid droog en gebruik ik zo’n drie keer per week de Glycolic Renewal Cleanser van SkinCeuticals. Hier zit 8% glycolzuur in; dit is een exfoliant die de dode huidcellen van de huid verwijdert en fijne lijntjes en oppervlakkig pigment aan kan pakken. Door een exfoliant te gebruiken, kan de volgende stap van je skincare routine beter door de huid worden opgenomen en zie je dagelijks een mooie glow.”

“Als nachtcrème gebruik ik Dermaceutic Light Ceutic, dit is een depigmenterende nachtcrème. Hij vervaagt pigmentvlekken en voorkomt de aanmaak van nieuw pigment. Dit is al jaren mijn favoriet!”

“Daarna kijk ik naar de behoefte van mijn huid; is mijn huid droog? Dan gebruik ik de SkinCeuticals Hydrating B5 moisturizer voor hydratatie. Als ik merk dat het pigment in mijn gezicht weer meer aanwezig is, pak ik in plaats daarvan het Discoloration Defense Serum van SkinCeuticals. Mijn nachtroutine sluit ik af met de A.G.E Eye Complex oogcrème om de oogzone extra te verzorgen.”

“In de winter behandel ik mijn pigment nog meer met de Dermaceutic Mela Cream. Dit is een depigmenterende nachtcrème. In de zomer raden we dit product af in verband met hoge UV-straling, maar tijdens de winter is dit een sterke kuur tegen pigmentvlekken en melasma welke vergelijkbaar is met hydrochinon. De Mela Cream geeft geen nadelige bijwerkingen op lange termijn.”

Heb je een gouden tip voor een stralende huid?

“Mijn gouden tip voor een stralende huid is de Glycolic Renewal Cleanser van SkinCeuticals. Deze cleanser geeft je echt een prachtige glow; je huid straalt nadat je dit product hebt gebruikt!”

“Daarnaast slik ik dagelijks vitamine C om van binnenuit mijn huid te beschermen. Ook slik ik collageen om te werken aan het behoud van het collageen in mijn huid. Ik gebruik zelf de collageen poeder van Forever 39. Het kostte even wat tijd (uit onderzoek blijkt gemiddeld drie tot vier maanden) voordat ik het verschil ging zien, maar ik merk nu dat mijn huid en ook mijn haar er zichtbaar beter uitzien.”

Je bent zelf huidtherapeute. Welke huidbehandeling onderga jij het liefst?

“Ik ga eens per zes tot acht weken langs bij één van mijn collega’s bij de Van Rosmalen Kliniek om mijn eigen huid te laten behandelen. Om mijn huid egaal en stevig te houden laat ik mij behandelen met de Confidence Booster GLOW Brightening. De GLOW Brightening is er specifiek op gericht om pigmentvlekken te verminderen en de huid weer te laten stralen. Alle GLOW behandelingen werken anti-aging. Deze combinatiebehandeling combineert onder andere; laserbehandelingen, verschillende peelings en een masker voor een optimaal resultaat en een gezonde huid.”

“De GLOW Brightening wissel ik voornamelijk in de winter af met de GLOW Hydration. Tijdens deze behandeling wordt de vochtbalans in mijn huid hersteld door onder andere de inzet van microneedling en een zeer hoge concentratie aan hyaluronzuur. Dankzij deze behandeling wordt mijn huid goed gehydrateerd en werk ik aan fijne lijntjes en grove poriën.”

Ben je benieuwd welke skincare producten en huidbehandelingen het best bij jouw huid passen? Onze huidtherapeuten maken graag tijdens een consult een behandelplan voor jou op maat!

 

Huidtherapeute Silvia Van Rosmalen Kliniek
Huidtherapeute Silvia

07-01-2022
Terug naar overzicht