Terug naar overzicht

Injectables en het verschil tussen fillers en botox

Fillers en botox worden veel gebruikt maar toch valt het op dat maar weinig het verschil tussen beide weten en kunnen herkennen.

Wat zijn injectables?

Injectables zijn non-invasieve behandelingen gericht op het verbeteren van de huid en de anatomie van het gezicht. Hierbij wordt er met ultradunne naaldjes in de huid geïnjecteerd om spieren te ontspannen zodat rimpels minder zichtbaar worden (botulinetoxine) of om diepere rimpels of het volume in het gezicht te herstellen (fillers).

Wat doet Botox®?

Door rimpels te behandelen met sterk verdunde botulinetoxine, beter bekend als Botox®, ontspannen de spieren en komt de omliggende huid tot rust, waardoor je rimpelvorming uitsluit en hierdoor een frissere uitstraling krijgt. Het resultaat is 3 à 6 maanden zichtbaar.

Naast de cosmetische is er ook een medische toepassing o.a. bij overmatig zweten, migraine en tandenknarsen. Botox® is bij toeval als ‘’rimpelontspanner’’ ontdekt door een Canadese oogarts. Na een behandelding tegen oogspasmes werden bij de patiënten rimpels in het voorhoofd minder zichtbaar. Sinds toen wordt botulinetoxine ook voor cosmetische doeleinden ingezet.

Wat doen fillers?

Fillers, op basis van de lichaamseigen stof hyaluronzuur, herstellen het volume in ons gezicht en zijn geschikt voor het opvullen van diepe rimpels. Ons skelet krimpt met het ouder worden. Het resultaat is een verslapte huid. Door jukbeenderen, traangootjes, slapen, neuslippenplooi, kin en/of kaaklijn te injecteren met fillers wordt het volume teruggebracht en de vorm van het gezicht hersteld.  Na verloop van tijd (1 à 2 jaar) breekt het lichaam het hyaluronzuur af.

Overeenkomsten tussen fillers en botox

Botulinetoxine en fillerbehandelingen kunnen beide, tijdelijk, rimpels en lijnen verminderen of vervagen. Botulinetoxine wordt ingezet voor oppervlakkige rimpels zoals kraaienpootjes en rimpels in het voorhoofd. Diepe rimpels of correcties aan je gezicht, zoals een strakke kaaklijn, worden behandeld met een filler.

De combinatie van fillers en botox® zorgt voor het mooiste resultaat

Een combinatie van botulinetoxine en fillerbehandelingen geeft vaak het mooiste resultaat. Bijvoorbeeld bij de mond: volumeverlies en contouren worden hersteld met fillers en de vorm (omlaag hangende mondhoeken) wordt weer gelift met botulintoxineinejcties.

06-01-2022
Terug naar overzicht